WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varia
Wijdemeren, do 24 april 2008

Korte nieuwtjes uit de G&E. Bonnenregen op N201, wedstrijd kunstwerk Juliana en Bernhard en het opknappen van een recreatiestrook.

1130 bonnen

Op de N201 (Vreelandseweg), bij de Gabriëlweg, wordt een turborotonde aangelegd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Dinsdag controleerde de poltie de snelheid. 1130 van de 5618 (één op de vijf) gecontroleerde bestuurders gingen op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 99km/u. De komende tjd blijft de politie daar controleren.

Bronzen beeld

De Loosdrechtse kunstenares Joan Ligtenbelt uit Loosdrecht doet mee aan een wedstrijd die werd uitgeschreven door de Baarnse stichting Beelden koningin Juliana en prins Bernhard. De winnaar zal een bronzen beeld maken dat in 2010 in de voortuin van Soestdijk geplaatst zal worden. Joan Ligtenbelt maakte een ontwerp van een wuivende Juliana met iets achter haar een staande Bernhard.

Opknapbeurt recreatiestrook

De recreatiestrook nabij de Rietschans aan de Nieuw Loosdrechtsedijk wordt opgeknapt. De gemeente is begonnen met de opknapbeurt. De oever wordt verbeterd en de het terrein zelf wordt opgeknapt en voorzien van bankjes en twee picknicktafels. Voorts komen er meer parkeerplaatsen en een kanosteiger. De plek om boten te water te laten zal verdwijnen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 3