WIJDEMEERSE WEBKRANT
NK Palingroken op 6 sep.
Kortenhoef, do 24 april 2008

Op 6 september zal in Kortenhoef voor de vijtiende keer het Nederlands Kampioenschap Palingroken worden gehouden.

De lente begint zich te manifesteren. Aarzelend tooien de bomen en struiken zich met fris jong groen. De komende tijd worden er weer tal van evenementen georganiseerd die het moeten hebben van het mooie weer.

NK Palingroken

Maar ook het eind van het zomerseizoen kondigt zich al aan. In de eerste week van september wordt traditioneel het Nederlands Kampioenschap Pailngroken gehouden. Dit jaar zal dat op zes september zijn. Op die dag wordt overdag het kampioenschap gehouden en zal de Kortenhoefsedijk de hele dag het toneel zijn van rokende vaten en kasten, naast een braderie. Bij het vallen van de avond wordt de dag afgesloten met de Gondelvaart. Het evenement wordt altijd bezocht door honderden mensen van over het hele land, die er een mooie dag aan beleven.

Inschrijven

Het Nederlands Kampioenschap Palingroken wordt georganiseerd door de VPC, de Vechtplassen Palingrook Commissie. De inschrijving voor het NK Palingroken via de website van de VPC is weer geopend. Als u mee wilt doen, dan is het dus zaak om u nu al vast in te schrijven.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 3