WIJDEMEERSE WEBKRANT
Workshop voor Ouders
Nederhorst den Berg , ma 14 april 2008

De Taal van de Communicatie: Een serie van vijf workshop-ochtenden voor ouders in De Spot in Nederhorst den Berg.

persbericht

De Taal van de Communicatie
Een serie van 5 workshop-ochtenden voor ouders: start 15 mei 2008

Wil je graag dat kinderen zo ontspannen mogelijk de basisschoolleeftijd door-lopen? Denk je regelmatig 'Waarom loopt de communicatie met mijn kind zo moeizaam?' of 'Hoe krijg ik zonder al teveel protesten gedaan wat er moet gebeuren?', dan is deze 5 dagdelen durende workshop misschien iets voor jou.

Inschrijving: Bel of stuur een email naar InterZicht, 035-6569665, info@interzicht.nl. Kijk voor de folder op www.interzicht.nl . Locatie: De Spot in Nederhorst den Berg.

Ouders zijn soms zowel gefascineerd als gefrustreerd door het gedrag van hun kinderen en de onderlinge verschillen in temperament. Ieder mens heeft echter zijn persoonlijke beleving en zijn eigen kijk op het contact met anderen. Kinderen kunnen een heel andere communicatiestijl laten zien dan hun ouders. Dat kan verwarrend zijn, misverstanden geven en conflicten opleveren.

De kunst is nu te leren zien welke signalen we allemaal uitzenden, zodat we de stijl en beleving van de ander - kind en volwassene - beter kunnen begrijpen en accepteren. Als ouders flexibel kunnen omgaan met diverse stijlen verkleint dit de kans op verwijdering aanmerkelijk.

We gebruiken een eenvoudig, maar uitvoerig getest vier-stijlenmodel. Het geeft een kijkje in de keuken van gedrag en de beleving die daaraan ten grondslag ligt. De sleutel tot betere relaties ligt verborgen in het motto: "Treed anderen tegemoet zoals zij willen worden benaderd". Daarnaast krijg je een scala aan algemene adviezen waar je in de communicatie op kunt gaan letten zoals bijvoorbeeld perceptie en projectie, omgaan met verandering, het actie-reactie-patroon of non-verbale communicatie.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 4