WIJDEMEERSE WEBKRANT
Terug naar Loosdrecht svp
Hilversum, ma 7 april 2008

Francoise Falkmann, voormalig inwoonster van Loosdrecht, wil graag weer in haar geboortedorp wonen en heeft haar hoop op Ter Sype gevestigd.

Dossier Vliegveld / Ter Sype

ingezonden brief

Ik zit met grote ergernis en verbazing de reacties te lezen omtrent het voornemen van de Gemeente Wijdemeren nu eindelijk eens een start te maken met de noodzakelijke bouw van het plan ter Sype!! Het lijkt in dit land alleen nog maar te gaan over het Milieu en Groen.

Ik schrijf dit expres met hoofdletters omdat ik beide hoog in het vaandel heb staan in mijn leven. Hierbij denk ik aan spaarlampen, afval in verschillende bakken, schonere benzine tanken, het liefst met de trein of de fiets op pad, niet van de aangelegde paden af op de Hoorneboegse heide, geen lichten en verwarming aan waar dat niet noodzakelijk is etc. etc.

Maar na 15 jaar eindelijk weer kunnen wonen in het dorp waar je bent opgegroeid, wat je gedwongen hebt moeten verlaten omdat er weinig tot geen betaalbare woningen zijn maar wat nu heel, heel misschien na al die jaren geduld hebben toch een kansje kan gaan krijgen, wordt nu opnieuw ter discussie gesteld omdat er, o.a., geluidsoverlast zou kunnen ontstaan door het vliegveld! Zou iedereen alsjeblieft eens kunnen ophouden met zeuren!!!!

Je woont in de buurt van een vliegveld, die keus is door iedereen vrijwillig gemaakt, je wandelt op een heide, vlakbij een vliegveld, ook dat is niets nieuws en ook die keus maakt ieder vrijwillig....

Als geboren en getogen Loosdrechtse kan ik zeggen dat het horen en zien van de vliegtuigen, net als de parachutisten overigens, erbij horen en echt Loosdrechts zijn....

Gun mensen na jaren en jaren van wachten nu eindelijk eens hun plekje waar hun hart ligt en hou alsjeblieft op met de situatie nog langer te traineren door nu opnieuw zaken aan de orde te willen gaan stellen die mijn inziens verschrikkelijk uit zijn verband worden getrokken.

Ik wandel veel, heel veel op de Hoorneboegs heide en kan genieten van de prachtige natuur en ja, ook van de hoog overkomende vliegtuigjes die hun weg zoeken van en naar het vliegveld. En wat te denken van de lijnvluchten die overkomen en geluid produceren.... Ook dit is al jaren een vast gegeven van het willen wonen in een regio waarin dit al is zo lang als ik leef!!

Ik noem dit alles de charme van de Hoorneboegse hei en het wonen er vlakbij! Een keuze die ik vrijwillig maak! Daarnaast geniet ik van de wilde koeien die er lopen uniek en zo dichtbij. En ook hierover moet ik zeggen dat ik ze nog nooit, maar dan ook werkelijk nog nooit een spier heb zien vertrekken van het geluid van een vliegtuigje en/of lijnvlucht dat over kwam.

Ik schrijf dit stukje recht uit het hart en omdat ik na al die jaren van geduld hebben en rustig afwachten van alle procedures zo ontzettend hoop, dat er nu eens mensen opstaan die op een productieve manier mee willen denken in plaats van het organiseren van bijeenkomsten waar geklaagd en gemekkerd kan worden en gekeken wordt naar hoe kunnen we het tegen gaan. Probeer eens mee te denken in plaats van alleen maar tegen te zijn!

Tolerantie en samen naast elkaar leven, ieder zijn eigen plekje gunnen, binnen grenzen. Laten we proberen hier met elkaar positieve energie in te steken, de handen in een te slaan en te kijken naar wat mogelijk is in plaats van wat onmogelijk is.........

Francoise Falkmann
Hilversum

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 4