WIJDEMEERSE WEBKRANT
"Kom uit de kast" dag
Nieuw Loosdrecht , wo 2 april 2008

Op 5 april, komende zaterdag, is de eerste landelijke "Kom uit de kast" dag. Gayfarmers nodigen u uit op hun agrarisch bedrijf.

In Loosdrecht is kwekerij Andromeda van Wim Steman en Peter één van de bedrijven die mee doen. In oktober 2005 kreeg Andromeda de Klaverblad Award uitgereikt tijdens de Dag van Ondernemend Gooi- en Eemland.

persbericht

"Kom uit de kast" dag

Op 5 april, komende zaterdag, is de eerste landelijke "Kom uit de kast" dag.

Op deze dag stellen 11 Gayfarmers in Nederland hun bedrijf een middag open voor gesprekken met mensen op het platteland die nog niet helemaal of maar half voor hun geaardheid uit durven komen.

We bieden een laagdrempelige gelegenheid voor een prettig gesprek met een kop koffie. We hopen hiermee mensen in hun coming out een beetje te helpen.

Via de site KomuitdeKast.nl is te zien hoe het werkt en waar de deelnemende gayfarmers zijn. U kunt alvast een kijkje nemen op de bijbehorende site: www.komuitdekast.nl .

Daar ziet u ook dat dit een landelijk actie is. De deelnemende Gayfarmers steken hun nek uit met de persoonlijke contact-informatie, die zij voor deze actie openbaar maken.

Speciaal voor jongeren worden de agrarische scholen over de actie geïnformeerd. De coming out is voor jongeren nog steeds niet makkelijk . Een beetje hulp zullen velen kunnen gebruiken.

De actie wordt georganiseerd door de club Gayfarmer. Een club van mensen die economisch aan de agrarische sector gebonden zijn. Deze club is niet commercieel en heeft een sociale en emancipatie doelstelling. Meer informatie over Gayfarmer vindt u op www.Gayfarmer.nl .

Deze actie wordt onderschreven door het COC.

Doelstelling:

Laagdrempelig ontmoetingsmoment bieden voor homoseksuele mannen en vrouwen op het platteland. Dit kan een eerste stapje uit de kast zijn of dit kan helpen verder en vaker uit de kast komen.

Waarom is "uit de kast komen" belangrijk:

Het is een fundamenteel grondrecht dat iedereen het recht heeft te zijn wie hij/zij werkelijk is. Als je een belangrijk deel van jezelf (liefde, relatie, seksualiteit) moet wegstoppen, ontneemt dat een deel van je levensgeluk.

Waarom is "uit de kast komen" niet heel makkelijk :

Mensen proberen te voldoen aan verwachtingspatronen van ouders, vrienden, familie, echtgenoot, kinderen. Het breken van die verwachting is meestal iets waar mensen behoorlijk tegenop zien. Het kan negatieve, teleurgestelde, afwijzende reacties opleveren. Bij bijna alle homo's en lesbo's is het uit de kast komen een bevrijding geweest voor zichzelf. Bij de meeste homo's en lesbo's waren de reacties van de omgeving positief.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 3