WIJDEMEERSE WEBKRANT
Trouwen waar je wilt
Wijdemeren, ma 24 september 2007

Het college stelt voor om bruidsparen de mogelijkheid te bieden om overal in Wijdemeren te trouwen. En dan ook nog tot tien uur 's avonds.

Trouwen kan op dit moment alleen in gebouwen die daarvoor aangewezen zijn door de gemeenteraad. Naast het gemeentehuis zijn dat nu Sypesteyn, Eikenrode en De Molen in Ankeveen. Het college wil de mogelijkheden voor bruidsparen sterk uitbreiden. Zo wordt er voorgesteld om ook in kerken te kunnen trouwen, op voorwaarde dat er een strikte scheiding is tussen het burgerlijk en kerkelijk huwelijk. Maar ook andere plaatsen kunnen aangevraagd worden. Er zijn uiteraard wat randvoorwaarden. De brandweer moet het er mee eens zijn, er mag geen overlast ontstaan en zo nog wat regels.

Morgenavond spreekt de commissie over het voorstel van het college.

Babs en Babsen

Aan de keuze van een bijzondere lokatie hangt een extra prijsplaatje dat het bruidspaar moet betalen. Veel worden worden in het voorstel gewijd aan de Babs en het legertje Babsen dat de gemeente tot haar beschikking heeft. Er wordt onderzocht of er wel voldoende Babsen zijn om met de ruimere tijden en lokaties aan de trouwvraag te voldoen.

Wat is een Babs? Een Babs is een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Een persoon die niet in dienst is van de gemeente, maar het trouwen er bij doet als een soort hobby.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
16 gr.
windkr. 5