WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kabouters Kijken
's-Graveland, do 4 oktober 2007

Vanaf zaterdag 6 oktober is de nieuwe tentoonstelling ‘Allemaal Kabouters’ te zien in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland.

persbericht

Kom kabouters kijken in het bezoekerscentrum van ’s-Graveland!

Vanaf zaterdag 6 oktober is de nieuwe tentoonstelling ‘Allemaal Kabouters’ te zien in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van woensdag tot met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Per 1 december open van 11.00 tot 17.00 uur. In de herfstvakantie kun je met je ouders een speciale herfstspeurtocht doen; Kabouterhuisjes of Rood met witte stippen. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 oktober en woensdag 24 tot en met vrijdag 26 oktober kun je tussen 12.00 en 15.00 uur starten. Aanmelden voor deze speurtochten is niet nodig.

Allemaal kabouters

De bovenverdieping van het bezoekerscentrum is omgetoverd tot een echt kabouterbos. In dat bos wonen allemaal kabouters. Ze zijn gek op feestjes en geven daarom een feest! Jij komt toch ook? Kabouter Pim heeft leuke spelletjes voor het feest gemaakt. Wil je weten wat voor spelletjes hij bedacht heeft, kom dan snel naar het bezoekerscentrum.

Kabouterhuisjes

Er wonen nog geen kabouters in het bos van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Het is heel veel werk om het bos te onderhouden. Daarom vraagt Natuurmonumenten aan jou of je wilt onderzoeken of het bos geschikt is voor kabouters. Dan kunnen ze in het bos komen wonen en werken. Je gaat als een echte kabouter een zieke eekhoorn helpen en je gaat op zoek naar een kabouterhuis voor Kabouter Spillebeen. Deze speurtocht is voor kinderen vanaf 4 jaar. Deelname aan de speurtocht Kabouterhuisjes kost € 3,- per gezin voor leden van Natuurmonumenten en € 5,- per gezin voor niet-leden.

Rood met witte stippen

Wie kent ze niet, de rode paddenstoelen met witte stippen? Maar er zijn veel meer soorten paddenstoelen. Ben je nieuwsgierig naar andere soorten? En wil je weten waar ze groeien en welke bosbewoners ze eten? Kom dan voor de speurtocht Rood met witte stippen naar het bezoekerscentrum. En wordt een echte paddenstoelenkenner. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Deelname aan de speurtocht kost € 3,- per gezin voor leden van Natuurmonumenten en € 5,- per gezin voor niet-leden.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl/agenda.
Of neem contact op met:
Bezoekerscentrum ’s-Graveland, Noordereinde 54b, 1243 JJ `s-Graveland, T 035 656 30 80
Open: woensdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur (11.00-17.00 uur in december t/m februari).

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2