WIJDEMEERSE WEBKRANT
De hakken in het Zand
Loosdrecht, za 17 november 2007

De heer Lieferink uit Loosdrecht rekent voor dat de gemeente op computers flink kan bezuinigen en hij verweert zich tegen het stuk van Dik van Enk.

ingezonden bericht

Ach gut... de vice-voorzitter van het CDA valt over me heen: Dik van Enk van het CDA ("Ik heb stellig het idee dat slechts de wat negatieve mensen onder ons en daarnaast de oppositie de moeite neemt om kritiek te leveren op de nieuwe begroting en de ozb verhoging"). Hij vindt dat ik onaardig geweest ben tegen de coallitie (na mijn aanbeveling over een cursus omgaan met geld). Dat ik ze niet op waarde schat. Wat jammer dat hij de ironie van mijn tekstje zo helemaal gemist heeft. Maar nee, het is hem ontgaan waar het mij om ging.: de voorspelbaarheid van de lokale politiek. (Waar heb ik deze woorden toch nog meer gehoord?).

Ik had echter van de vice-voorzitter van een coallitiepartij ook niet anders verwacht dan een politiek zeer correct antwoord, volledig passend in het program van zijn partij. Zijn overdreven kritiek op reacties van burgers over gemeentebeleid die hij klagers noemt  gaat mij echter nog al ver.  Hij bevestigt dat, zodra de gevestigde partijen enige weerstand ondervinden, direct de hakken in het zand gaan.

Is het niet diezelfde vice-voorzitter Dik van Enk die op de website van het CDA Wijdemeren vol trots schrijft: "Maar ook vanwege het feit dat wij in dit kleine kikkerland niet half beseffen dat het een voorrecht is om voor je mening en principes uit te mogen en kunnen komen. Dit voorrecht maakt het bijna een verplichting hiervan gebruik te maken?" Begrijpt u het nog?

O ja, ik heb nog een paar vragen over de begroting:

  1. In de gemeentebegroting van 2007 staat op pag. 114 "De automatisering is goed op orde" en in 2008 staat op pag. 116 dat er steeds meer risico's gelopen worden in de stabiliteit van van deze bedrijfskritische functionaliteit. Voor mij zijn dat 2 tegenstellingen die zich niet binnen 1 jaar kunnen voordoen.
  2. De gemeente wil bijna 160.000 euro uitgeven aan 162 pc's(bijna 1.000 euro per stuk)! ik weet niet welke spelletjes deze power pc's allemaal aan moeten kunnen, maar met slim inkopen zullen ze niet meer dan 600 euro per stuk kosten. Besparing 65.000 euro.
  3. Vervanging van 7 netwerkservers voor bijna 200.000 (ruim 28.000 per stuk) lijkt mij absurd. Ik zou eens goed navraag doen bij andere leveranciers want volgens mij staat er ergens een comma verkeerd. Overigens stond deze kostenpost  in de begroting van 2007 nog voor 135.000 opgenomen? Waar komt die prijsstijging van 65.000 vandaan?

Het begrotingstekort over 2008 van 243.000 euro lijkt zo al bijna te zijn opgelost. Wellicht kan de OZB wat minder hoog?

HJG Lieferink
Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 2