WIJDEMEERSE WEBKRANT
Regenboog wint in Hilversum
Kortenhoef, zo 11 november 2007

Het eerste team van de Regenboogschool mag misschien toch naar Amersfoort omdat het in Hilversum met succes de titel wist te verdedigen.

ingezonden bericht

Regenboogschool toch naar Amersfoort?

Het eerste team van de Regenboogschool mag misschien toch naar Amersfoort omdat het in Hilversum met succes de titel wist te verdedigen.

Zij zouden in Hilversum eigenlijk niet meer uitgenodigd worden, daar in Wijdemeren al een schoolschaaktoernooi is opgezet in 2005, maar ja, als ze de titel pakken moeten ze die wel kunnen verdedigen. Vorig jaar wonnen zij ook in Wijdemeren en deed de Regenboog mee in Amersfoort onder naam van Wijdemeren. Het Hilversums schaakgenootschap was hier erg ontevreden over.

Dit jaar wonnen de kinderen van de Regenboog weer in Hilversum maar werden ze in Wijdemeren 2e achter de Antoniusschool. Vraag is nu wat de regionale bond gaat doen en of de Regenboogschool zelf besluit naar Amersfoort te gaan. Van het toernooi zelf is mij verder alleen bekend dat Daan van Eekeren, kleinzoon van good old Herman die het nog steeds de 's Gravelandse schakers knap lastig maakt op het bord, 8 uit 8 scoorde, Charlotte Nurmohammed scoorde 6 punten.

De 's Gravelandse SV maakt zich inmiddels op voor de wedstrijd tegen Woerden4 aanstaande donderdag. Waar vorig jaar in Woerden 4-4 gespeeld werd, liggen er nu misschien meer mogelijkheden. Het is de eerste wedstrijd van dit seizoen, dus er valt nog niet veel te melden. Verschil met vorig jaar is wel dat Henk Schoenmaker het eerste bord heeft verlaten daar Patrick Kreuning, de nieuwe clubkampioen, die plaats mag opeisen. Of Patrick die titel met succes verdedigt dit seizoen is nog niet te zeggen, voorlopig blijft het een beetje stuivertje wisselen bovenin de interne competitie.

Floris van Doorn verloor verrassend van Jan Immerzeel en moest zijn toppositie afstaan aan Martijn Jager, Immerzeel klom op naar de derde plaats. Patrick staat 4e en Henk Schoenmaker staat daar pal achter op de 5e plaats. Buiten dat is er een nieuw lid bijgekomen afgelopen week, Ruben Babadzjanjan, houder van de Tijmen Rootert bokaal. De vraag is hoe lastig hij het de overige schakers kan maken, maar hij is pas 14 en heeft dus nog een hele toekomst voor zich op de 64 velden.

Voor meer info kunt u altijd op onze website terecht. Voor vragen kunt u ook altijd contact opnemen met Patrick Kreuning, 035-8795195. Uiteraard bent u ook altijd welkom om even in de Matrijs langs te komen op donderdagavond tussen 20.00 en 00.00. Meld u dan van tevoren even aan, dan zorgen wij dat er een tegenstander klaar staat.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
Pim de Ruig
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en regen
8 gr.
windkr. 5