WIJDEMEERSE WEBKRANT
Scholieren naar Sprookjes
Kortenhoef, vr 23 maart 2007

Vanaf 2 april gaan de basisschoolleerlingen uit Ankeveen en Kortenhoef naar het theater in De Dobber.

persbericht

Sprookjes en beweging in de Dobber

Ieder jaar gaan alle leerlingen van de basisscholen uit Kortenhoef en Ankeveen naar een theatervoorstelling in De Dobber. De commissie 'Voorstellingsvermogen' heeft weer twee verrassende voorstellingen geselecteerd.

In de voorgaande jaren zijn thema's als klassieke verhalen, improvisatietheater, dans, en poppentheater aan bod gekomen. Dit jaar zijn Sprookjes en Bewegingstheater (mime) aan de beurt!

De serie voorstellingen start op maandag 2 April met 'Oogstfeest' van UpToYouToo. Theatermaker Pieter-Jos van Kampen is de coördinator van UpToYouToo, een stichting die projecten uitvoert met sloppenwijkbewoners in Nairobi. Pieter Jos studeerde mime in Londen en volgde de opleidingen zang en dans in Amsterdam.

Oogstfeest is een sfeervol mime sprookje voor de groepen 4 t/m 8, over een volkje gekleed in voedsel. Denk daarbij aan schoenen van rode kool, jurken van tomaten en visjes. Het stuk brengt een eerlijke voedselverdeling op onze wereld onder de aandacht. Waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Welke weg heeft een banaan bijvoorbeeld afgelegd voordat die op onze fruitschaal ligt?

Hoe kan het dat ondanks de groeiende rijkdom de honger ook nog steeds groeit?

De kinderen gaan goed voorbereid naar het theater. In het bij de voorstelling horende lespakket wordt aandacht besteedt aan deze thema's.

Bovendien hebben alle kinderen in de week voorafgaand aan de voorstelling een echte mime workshop van Pieter Jos van Kampen gevolgd !

Voor de jongsten is de spannende, interactieve voorstelling Stamppot , een Sprookjesmix, van Theater van Santen uitgekozen. Een mix van bekende sprookjes, een mix van klassieke en moderne muziek. De boze stiefmoeder uit Sneeuwwitje is op zoek naar haar droomprins. De wolf uit Roodkapje wordt verliefd op Sneeuwwitje. En de spiegel gaat een eigen leven leiden... Kortom een verrassende voorstelling!

Kunstcommissie 'Voorstellingsvermogen'
Angeline Smits

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 5