WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ereburger en Boek
plaats, dag 1 maart 2007

De gemeenteraad begon vanavond bijzonder.. Theo Stalenhoef uit Nederhorst werd de eerste ereburger. Ruud Buys bood het eerste exemplaar van zijn boek aan.


Burgemeester Don Bijl spreekt het echtpaar Stalenhoef toe.


Mevrouw en meneer Stalenhoef.


Ruud Buys biedt het eerste boek over de vliegramp op Tenerife aan.
Bij die vliegramp kwamen zijn ouders om.

persbericht

Dhr. T.J.G. Stalenhoef eerste ereburger Wijdemeren

De heer T.J.G. Stalenhoef uit Nederhorst den Berg is op donderdag 22 maart 2007 tijdens de vergadering van de gemeenteraad officieel benoemd tot ereburger van Wijdemeren. Dit ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen.

De heer Stalenhoef zet zich al jaren belangeloos op diverse terreinen in voor de samenleving. Voor anderen is hij daarin een voorbeeld en stimulans geweest. Veel van de activiteiten die hij ontplooide kwamen ten goede aan ouderen in de gemeente. Hij was sinds zijn 45 ste actief binnen de Katholieke Bond van Ouderen (KBO). Tijdens zijn voorzitterschap van meer dan 25 jaar is het ledenaantal toegenomen van 67 naar 400. De heer Stalenhoef hecht grote waarde aan het respectvol omgaan met de oudere medemens. Hij doet dan ook altijd z'n uiterste best iets voor deze groep te betekenen. Op 9 maart j.l. heeft hij afscheid genomen van de KBO.

Met het toekennen van het ereburgerschap aan de heer Stalenhoef wil de gemeente dank en respect tonen voor zijn jaren lange inzet. Het is de eerste keer dat de gemeente Wijdemeren een inwoner tot ereburger benoemt.

bron
Wijdemeren
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 5