WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ankeveen: Achter de Linde
Ankeveen, wo 21 maart 2007

Volgende week woensdag wordt in de commissie R&E een projectplan voor bouw aan de Arnoud Voetlaan in Ankeveen besproken.


Het terrein waar het over gaat. Links van het midden de voormalige Lindeschool.

Aan de Arnoud Voetlaan, waar ooit de éénklassige openbare Lindeschool stond, wil de gemeente woningbouw plegen. De grond is in eigendom van de NH Kerk, van de gemeente en van een particulier.


Groen, aan de linkerkant, is grond van de gemeente. Vaalgroen, aan de rechterkant is van de familie Van Rijn. Paars is van de NH kerk.

Vorig jaar, op 21 februari 2006, werd de eerste informatieavond door de gemeente georganiseerd. Vanuit de buurt kwam er toen nogal wat weerstand. Wethouder Wim Neef zegde toen toe dat hij de bezwaren zou onderzoeken en bekijken of hij met aangepaste plannen zou kunnen komen.

Parkeren en Uitzicht

Het college stelt voor om een voorbereidingskrediet van € 81.500 (excl. BTW) ter beschikking te stellen voor de initiatief- en definitiefase van het project. Bij de ontwikkeling van het project wil de gemeente tegemoetkomen aan de door de bewoners gesignaleerde parkeerproblemen en aan het veranderende uitzicht. Voor het laatste wordt gedacht aan groenvoorzieningen.

De aantallen woningen liggen nog niet vast. In het projectplan "Achter de Linde" wordt gesproken over circa 30 woningen. Ook wordt er gesproken over 12 starterswoningen met maximaal drie bouwlagen. De prijs van de starterswoningen wordt gemaximeerd op € 250.000. De prijs van de duurdere woningen wordt nu geschat op een bedrag tussen € 350.000 en € 500.000.

Aanvraag bouwvergunning 1 december

Volgens de planning moet de raad goedkeuring geven aan de uitgewerkte stedenbouwkundige visie op 5 juli van dit jaar. De artikel 19 procedure moet starten op 1 oktober. Het college hoopt dat op 1 december 2007 de aanvraag voor de bouwvergunning gedaan kan worden. Veel hangt daarbij af van de opstelling van de buurtbewoners en de eventuele bezwaarprocedures die, al dan niet, aanhangig gemaakt worden.

Risico's

In het projectplan worden een aantal risico's genoemd voor de vlotte voortgang van het project.

  • Onvoldoende draagvalk van de buurt.
  • Eventueel benodigde archeologische opgravingen. (Er schijnt heel vroeger bebouwing te zijn geweest.)
  • Goedkeuring van de artikel 19 procedure en de daaruit volgende vrijstelling om te mogen bouwen.
  • Planschade
  • De huur van de atelierruimte in de Lindeschool. De huurders vinden dat de gemeente moet zorgen voor vervangende ruimte. De gemeente deelt die mening niet.
bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 5