Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Buurt tegen starterswoningen

Ankeveen, 1 maart 2006

Het college wil gaan bouwen voor starters aan de Arnoud Voetlaan in Ankeveen. De buurt komt in verzet.

Dat noteerde Simone Stevens van de G&E uit de mond van buurtbewoners. Buurtcomité 't Zandje heeft een pamflet verspreid waarin de plannen worden afgekraakt. "Absurd, te hoog, te groots, futuristisch". Dat zijn de woorden waarmee 't Zandje de plannen beschrijft. Met enkele huizen kan men leven, maar een wijk van twntig tot veertieg woningen is veel te veel, vindt 't Zandje. Aanleiding is de voorlichtingsavond die op 21 februari door de gemeente werd georganiseerd.

Men is bang dat de plannen het begin zijn van meer woningbouw in het gebied. Bouw op het weiland van Van Rijn, het voetbalveld en doortrekken van de Bührmannlaan is waar men voor vreest. Ook is men tegen de bouw van woningen voor starters en senioren, omdat die niet lucratief zijn.

Overigens is er wel waardering voor de inmiddels beproefde interactieve methode van de gemeente om met bewoners in gesprek te gaan. Ontwikkelen van de plannen met de omwonenden blijkt beter te werken, dan vooraf bedenken van de plannen en die als vaststaand feit presenteren.

Er wordt een projectgroep samengesteld om de plannen verder te ontwikkelen.

Starters en senioren

Wat opvalt in de stellingname van 't Zandje is de weerstand tegen woningen voor starters en senioren. Alle politieke debatten de afgelopen weken staan bol van woningbouw, juist voor deze doelgroepen, omdat daar grote behoefte aan is. Zij is overgens wel in lijn met het stanpunt van de Ankeveense lijsttrekker van GroenLinks, Nelleke Schenkkan, die gisteren in de Dobber nog verklaarde dat groen, groen moet blijven en jongeren dus naar elders moeten verhuizen.


De wekelijkse nieuwsbrief Sneeuw Half bewolkt Harde wind Naar volgende bericht