WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA tegen DBL Plan
Wijdemeren, di 20 maart 2007

In een ingezonden stuk reageert fractievoorzitter Betske van Henten op de visie van Ab Krook (DBL) op de sportaccomodaties in Wijdemeren.

Tijdens de commissievergadering Maatschappelijke Zaken op 13 februari ontvouwde Ab Krook namens DBL een plan voor een multifunctioneel sportcomplex voor heel Wijdemeren.

In een groot ingezonden stuk in de Wie Wat Waar neemt Betske van Henten, de fractievoorzitter van het CDA, afstand van de visie van DBL. Samengevat komt haar weerwoord neer op het volgende:

Het CDA wil dat de sportvoorzieningen in de buurt van de woonkernen beschikbaar zijn en dat die een laagdrempelige toegang hebben. In de sociale structuurvisie, die door de raad in 2005 is aangenomen, staat dat de sportvoorzieningen in de kernen behouden moeten blijven. Die visie werd toen ook door DBL ondersteund.

Volgens haar wordt met een centrale multifunctionele sportaccommodatie het hart uit de dorpskernen gehaald. Zij wijst er bovendien op dat de sporthallen ook gebruikt worden voor gymnastieklessen. Bij een centrale voorziening moeten de leerlingen per bus naar gymles gaan. Iets waar zij niet aan moet denken.

Als verenigingen willen fuseren, dan wil het CDA dat best faciliteren, maar die wens moet bij de verenigingen vandaan komen en niet van het gemeentebestuur.

Tenslotte vraagt zij zich af op welke bouwgrond het multifunctionele centrum gebouwd zou moeten worden. Als die grond er zou zijn, dan ziet zij daar liever woningbouw.

bron
WWW
foto
---
samenvatting
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
guur, bewolkt
5 gr.
windkr. 7