WIJDEMEERSE WEBKRANT
Grafitti Meenthof niet weg
Kortenhoef, di 20 maart 2007

Bob Colijn is blij met de opening van Trompenburgh. Hij is niet blij met de uitvoering van de opknapbeurt van De Meenthof.


Midden op deze foto van vorig jaar is de "grafitimuur" te zien.

ingezonden brief

Geachte Redaktie,

Blijkbaar gaat het weer goed met de gezondheid, kort zou ik willen melden heel blij te zijn dat het mooiste gebouw van ons Trompenburg met of zonder h nu eindelijk open gaat. Als vrijwilliger van Kunst aan de Dijk, ben ik blij dat ook in dit fraaie gebouw mogelijkheden zijn voor Kunst , Muziek en Cultuur.  Werkelijk een grote aanwinst voor onze regio !!.


Maar minder blij ben ik met de z.g. opknapbeurt van de lelijkste plek bij de Meenthof, zie vorige foto's uit jullie archief.

Vanuit de Bank liep ik hedenochtend terug en zag dat daar enig groen is geplaatst , plus enkele bomen om het zicht op die leijke muur te verbloemen, werkelijk aardig geprobeerd, plus de aanleg van meer parkeerplaatsen, maar tot mijn grote verbazing is er niets veranderd aan het echte aanzicht van die lelijke "Chinese Muur", n.l. als je aan komt rijden met de auto om de parkeerplaats op te gaan. Ook is de vieze grafitti geheel in tact gelaten, dus wat heeft de bezoeker van het centrum nu hieraan is de hamvraag, het is meer iets zoals een vlag op een modderschuit !. Jammer nu had de Gemeente de kans om eindelijk te zorgen voor een face-lift, maar het is weer typisch Holland op zijn smalst.

Ik lees in de krant dat er wel een Gemeentewerf bij de Kwakel voor 1.3 miljoen EURO !!! gaat komen en het Gemeentehuis moet ook voor 1 miljoen worden opgeknapt, maar een winkelcentrum echt opknappen is er niet bij. Ja dat is de Politiek zegt men dan. Hamvraag is waarom worden die garages niet gewoon gesloopt en maakt men een echt mooie entree van dit centrum, met nog wat leuke winkeltjes erbij, kan makkelijk op die vreselijke plek.

Ik roep daarom de Ondernemers en de Gemeente op om een Stuurgroep in het leven te roepen met de eigenaar erbij om het Centrum aan te passen en te updaten aan de wensen en eisen van deze tijd.

Ook dat komt de aantrekkelijkheid van onze regio ten goede , net zoals hierboven Trompenburgh.

Mvrgr.

Bob J. Colijn
Ondernemer, Consultant te Kortenhoef.

Enige extra achtergrond dient bij de bovenstaande ingezonden brief gegeven te worden.

Bij de realisering van winkelcentrum De Meenthof, midden jaren negentig, was het de bedoeling om de rommelhoek met de bouwvallige garageboxen en het daarvoor liggende parkeerterrein op de schop te nemen. Omdat de boxen privaat eigendom zijn en omdat de gemeente overhoop lag (en ligt) met projectontwikkelaar Matser over geld dat betrokken was bij de bouw van de Meenthof, kwam het er nooit van.

De garageboxen zijn (of waren?) privé-eigendom. Het gaat dus veel te ver om zomaar te stellen dat die maar gesloopt moeten worden.

Het is wel een feit dat er door de gemeente de afgelopen jaren wel wat eerder en harder aan had mogen worden getrokken om de totale verloedering op en om die plek een halt toe te roepen. Ook nu is weer gekozen voor lapmiddelen. Het blijft wachten op een echte oplossing.

Red. WWK

bron
ing. brief
foto
Rik Jungmann
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
guur, bewolkt
5 gr.
windkr. 7