WIJDEMEERSE WEBKRANT
Betweterig en Verzuurd
Kortenhoef, ma 19 maart 2007

Fred Beijdorff sluit zich aan bij de lof voor Herman Stuijver en vindt Putter betweterig, verzuurd en gefrustreerd.

Dit is de laatste reactie die wij over dit onderwerp plaatsen.

ingezonden brief

Ook van mij krijgt Herman Stuijver een dikke negen voor zijn jarenlange nieuwsvoorziening. Voo zover ik dit kan beoordelen, was zijn verslaggeving onpartijdig maar zeker met respect voor mensen.

Wat Putter uit zijn pen/toetsenbord laat komen doet sterk denken aan een betweterige, verzuurde en gefrusteerde bestuurder. Ik begrijp niet dat zijn stukjes altijd worden geplaatst.

Dus Putter, leer eens echt golfen of vlieg met je medevogels heel ver weg.

Fred Beijdorff
Kortenhoef

Waarom plaatsing?

De heer Beijdorff stelt in zijn reactie de vraag waarom de columns van Putter geplaatst worden. Het antwoord hebben wij al eerder gegeven. Wij herhalen het nog een keer.

Het zijn columns, die geschreven worden door een oud-wethouder van 's-Graveland en van Wijdemeren. In die hoedanigheid heeft de schrijver veel ervaring met de lokale politiek. Zijn inzichten hebben nieuwswaarde als gevolg van de positie van de schrijver.

Column

Het karakter van de stukjes is een column. Columns zijn per definitie spottend en vaak niet erg vleiend voor het lijdend voorwerp. Er bestaan voorbeelden te over van dit soort columns en columnisten. (Lees bijv. de wekelijkse column van Youp van 't Hek in de NRC waarin niemand gespaard wordt, ook de koninklijke familie niet.) Ongetwijfeld zijn er lezers van de NRC die zich mateloos storen aan de schrijfsels van Van 't Hek. Dat zij zo. Hetzelfde geldt in dit geval.

Plaatsing is niet automatisch instemming

Plaatsing van een ingezonden bericht en een ingezonden brief betekent overigens niet dat de redactie van de WWK het met de inhoud eens is. Soms wel, soms niet. Maar dat geldt voor alle ingezonden brieven en berichten. (Inclusief de bovenstaande.) De spelregels voor ingezonden brieven in de WWK vindt u in het colofon.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
WWK/ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Natte Sneeuw
5 gr.
windkr. 4