persbericht
Wild en gevogelte op de Ankeveense markt
Bert Nap, poelier in hart en nieren
De Hilversumse poelier Bert Nap is iedere week te vinden op de Ankeveense markt. Met een vrolijk gezicht staat hij in zijn kraam en verkoopt er zijn uitgebreide aanbod aan wild en gevogelte.
Poelier Bert Nap Naast vaste standplaatsen in Amersfoort en Hilversum Seinhorst, is hij ook nog op de markt in Laren.Wat direct opvalt als je zijn kraam ziet, is dat je hier met een echte poelier hebt te maken. Naast kipproducten verkoopt hij konijn, fazant, parelhoen, kwartel, eend en gans en verder alles wat er bij komt aan aanverwante artikelen.
Bert maakt veel producten zelf zoals de kipsatés, de cordon bleu en inmiddels zijn de verrukkelijke gegrilde kiprollades al een begrip. De ecologisch kip, die hij verkoopt, is de bekende Kemper landhoen. 'Niet goedkoop', zegt hij, 'maar wel gezond en erg lekker.' Deze kip heeft zó veel smaak dat die alleen genoeg heeft aan wat peper en zout'. Het is een kip met een eigen nummer dat te vinden is op de website waar je precies kunt zien wat de kip zoal heeft gegeten en wie zijn vriendjes waren.
Blij met Ankeveen Bert is heel blij met zijn standplaats in Ankeveen. 'Er wordt hier goed vlees gegeten en vooral vleeswaren verkoop ik hier veel meer dan elders.' De markt is een weersgevoelige handel. In Laren komt er bijvoorbeeld bijna niemand als het regent. Dit gaat niet op voor Ankeveen. 'Weer of geen weer ze komen gewoon', zegt hij. 'Het is een sociaal volk. Dat zie je aan al die vrijwilligers die hier iedere week de boel opzetten en ook aan de klanten op de markt, die zo keurig op hun beurt blijven wachten. Ik hoef hier niet alles in de gaten houden. Dat werkt héél prettig.
Bruisend Ankeveen |