ingezonden bericht
Het is volkomen logisch dat Wijdemeren een kindvriendelijke gemeente is. Een kind kan hier zijn hart ophalen, er zijn regelmatig acties bij natuurmonumenten, maar daarnaast vind men in onze gemeente alles wat een kind wil. Bos, strandjes bij Loosdrecht, volop water, we hebben de agrarische sector, de recreatieve sector, SPeeltuinen en vooral ruimte. Heel veel ruimte. Een kind kan hier nog echt de buitenwereld ontdekken, iets dat in een benauwde stad met druk verkeer bijna onmogelijk is. Laat de Wijdemeren niet verstedelijken en vooral niet volgebouwd worden. Volg niet het voorbeeld van de Bijvanck dat van een Blaricumse wijk in een boeren landschap veranderde in een voorstad van betondorp Huizen. Laten we zorgen dat het unieke karakter van ons dorp behouden blijft, niet teveel grote gebouwen en degene die er komen moeten passen bij de sfeer van het dorp, kleine landhuizen in plaats van lelijke Bijlmer-achtige flats. Enige woningbouw zal nodig blijven, maar alsjeblieft niet teveel en vooral niet te groot.
Patrick Kreuning
Ankeveen
Uit de verkiezingsuitslag komt duidelijk naar voren dat we het zat zijn met de partijen die de afgelopen decennia ons land regeerden. Alle grote partijen leden verlies, ook binnen onze gemeente, de SP won daar flink. opvallend is dat er hoewel er in de gemeenteraad geen SP te bekennen valt, toch deze partij flink gesteund is. Misschien een idee voor de SP stemmers om ook eens in de politiek te gaan? Of zijn de SP stemmers allemaal al lid van Dorpsbelangen? Groen links verloor ook wel wat stemmen, wat teleurstellend is voor mevrouw Schenkkan. De partij heeft nooit in de landelijke politiek in de coalitie gezeten en heeft zeker voor onze mooie groene gemeente gezonde ideeen.
Het Pim-effect van 5 jaar geleden blijkt een Jan-effect geworden, van zeer rechts is de stemming omgeslagen naar zeer links. Komt dat misschien door het Rita-effect? Want die liet door haar beleid mensen die al jaren in ons land woonden, deporteren naar het land van herkomst, waar het soms nog niet eens veilig was. Denk maar eens aan het gezin Qaili dat uitgezet werd en, in het oostblok aangekomen, gelijk weer op de vlucht sloeg. Uiteraard hebben we allemaal op het journaal kunnen zien hoe gezinnen uiteen zijn gehaald, ouders mochten blijven, maar de kinderen moesten maar in eigen land bij opa en oma gaan wonen, of kinderen die maar bij moeder in de gevangenis werden gezet, scholieren die hier verplicht worden naar school te gaan en al die jaren hun best doen om dan vlak voor het examen het land uit gegooid te worden.
Dat dit beleid van Verdonk mede kwam door het Pim-effect is kennelijk de mensen en ook de Wijdemeerders in het verkeerde keelgat geschoten, dat lieten de landelijke verkiezingen al zien, de provinciale verkiezingen tonen dit beeld opnieuw aan. Dat de provinciale verkiezingen echter zo kort na de landelijke verkiezingen volgen is mijns inziens onhandig, want dan krijgt men sowieso ongeveer hetzelfde beeld als bij de landelijke verkiezingen. Een regel invoeren die één verkiezing per jaar toestaat helpt ook niet, want het Balkenende kabinet staat al jaren wankel in de schoenen. Niet voor niets heeft geen enkel Balkenende kabinet het einde van haar regeertermijn mogen beleven. Of dat dit keer wel het geval zal zijn? Ik waag het te betwijfelen.
Patrick Kreuning
Ankeveen
|