WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter is een Muppet
Wijdemeren, ma 12 maart 2007

Herman Stuijver krijgt associaties met de beide hoofdschuddende oude heren, die op hun balkonnetje in de Muppetshow zaten, bij het lezen van Putter.

ingezonden bericht

Muppet Co

Als ik de Putters van de laatste tijd lees, moet ik altijd denken aan de Muppetshow. En dan vooral aan die twee ouwe mannetjes die vanaf het balkon commentaar leveren op van alles en nog wat. Een van die grijze senioren toont een grote gelijkenis met Co de Kloet, de éminence grise van de dorpspolitiek. Co was raadslid en was wethouder in het verre verleden in 's-Graveland en die laatste functie bekleedde hij ook nog een blauwe maandag in het grote Wijdemeren. Uit alles wat de man uitstraalt, blijkt dat zo'n gefuseerde gemeente van wel 20.000 inwoners te groot is voor Co, want dan valt het niet mee om alles onder controle te houden. Dorpspolitiek, daar is Co groot in geworden en dat moet altijd zo blijven. Vooral Co's laatste Putter toont een onbedwingbare hang naar het verleden. Toen er nog vrije pers was, oei.

Toen kon hij nog samen met z'n maatjes zijn scherpe pen in gal dopen, toen kon hij nog interessante inside- pennenstrijdjes leveren met z'n buurman van de overkant, met Robby. Toen was er nog ene Nico die leuk tegenspel leverde, toen was alles beter. Zelfs Hans Ververs, Evert van Tijn en Martin Vlaanderen worden uit die oude kist tevoorschijn getoverd.

Dat Co als wethouder medeverantwoordelijk was voor tientallen besluiten uit het verleden en daar nu doodleuk overheen stapt, doet niet ter zake. Toen was er nog een open discussie. Dat veel van wat hij schrijft tegenstrijdig is, is niet belangrijk. Als het maar leuk op papier staat, dan ben je iemand in Wijdemeren.

Van Jaap van Waveren deugde volgens Co niets toen hij als journalist van De Nieuws Ster de duistere zaakjes van de Krakeelakker aan de kaak stelde, nu is Jaap de enige (samen met ene Nico) die haarzuivere columns schreef. 'Zo de wind waait, waait m'n jasje' luidt een oud-Hollands spreekwoord. De plaatselijke huis-aan-huisbladen waar Co bijna wekelijks zijn stof uit haalt, zijn makke schapen die aan de leiband van de gemeente lopen. Maar als zijn groepering teksten nodig heeft voor hun verkiezingspropaganda in hun 'Dorpskrant' dan zijn de straatinterviews van de onafhankelijke redacteur wel goed genoeg om zonder toestemming over te nemen. Want zelf bedenken wat leeft onder het volk, gaat zelfs de creatieve geest van Co blijkbaar een stap te ver.

Leve de Triangel (een ander advertentieblad in 's-Graveland) vindt putter Co, die is nog frank en vrij. Let op, beste lezer, nu komt de aap uit de muppetmouw. Onze vlijmscherpe liefhebber van polemieken vindt een blad onafhankelijk als iedereen zijn Putters leest. De conclusie is duidelijk, voor Co is onafhankelijkheid gelijk aan ijdelheid.

Herman Stuijver

P.S. Inderdaad verdient de WWK een compliment voor het nauwkeurig volgen van het nieuws.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
15 gr.
windkr. 2