WIJDEMEERSE WEBKRANT
Natuurdag voor Kleuters
's-Graveland, di 29 mei 2007

Op zondag 17 juni organiseert Bezoekerscentrum ’s-Graveland een natuurdag voor kleuters en hun vader, moeder, opa of oma.

persbericht

Natuurdag voor kleuters bij Natuurmonumenten

Op zondag 17 juni organiseert Bezoekerscentrum ’s-Graveland een natuurdag voor kleuters en hun vader, moeder, opa of oma.

Tussen 10 en 16 uur kunt u op pad om NoNiksie te helpen. NoNiksie is een beestje met twee grote ogen. Hij lijkt op niks en niemand, daarom heet hij zo. Hij wil graag op bezoek gaan bij al zijn dierenvriendjes. Kleuters kunnen hem daarbij helpen op deze speciale natuurdag.
De tocht duurt ongeveer een uur. Een NoNiksie-kaart kost € 3,- voor leden van Natuurmonumenten en € 5,- voor niet-leden. Aanmelden is niet nodig.
Om de dag extra feestelijk te maken kunnen de kleintjes geschminkt worden. Ook is er kindertheater. Hiervoor kunt u reserveren bij het bezoekerscentrum.

Help NoNiksie en zijn vriendjes

Kleuters zijn vaak heel inventief en dat mogen ze laten zien op de natuurdag voor kleuters. NoNiksie wil namelijk alle dieren van het bos ontmoeten. Maar soms kan hij ze niet vinden of hij kan niet bij ze komen. Arie de kikker bijvoorbeeld woont aan de andere kant van een drukke weg. Hoe kan NoNiksie toch bij Arie op bezoek? De kinderen gaan NoNiksie helpen! Tijdens de ontdekkingstocht van ongeveer een uur worden ze gevraagd om de problemen van de verschillende dieren spelenderwijs op te lossen.

Een eigen NoNiksie

Bij elk dier dat NoNiksie tegenkomt hoort een opdracht. Daarmee kunnen de kleine avonturiers stickers verzamelen. Deze stickers van staarten, vleugels en poten plakken de kleuters op een kaart met de ogen van NoNiksie. Zo maken ze allemaal hun eigen NoNiksie. Deze creatie mogen ze natuurlijk mee naar huis nemen.

Poppentheater voor kleuters

Theatergroep ’t Groene Land speelt om 12.00, 14.00 en 16.00 uur de voorstelling ’Op zoek naar de Gouden Vogel’. Ver weg in een groen land, waar altijd de zon schijnt en iedereen blij en vrolijk is, waar alles bloeit en groeit, gebeurt op een dag iets vreselijks. Een heks is het groene land binnengekomen en betovert alles wat op haar weg komt. Een klein bloemenkind,
nog helemaal in de knop, neemt zij gevangen. Alleen de gouden vogel kan het bloempje bevrijden. In het groene land woont ook Viola. Zij brengt blijheid door haar mooie muziek. Zij gaat de Gouden Vogel zoeken.
Om zeker te zijn van een plaatsje kunt u reserveren via www. natuurmonumenten.nl of het bezoekerscentrum. Kosten: € 3,- voor leden € 5,- voor niet-leden (per gezinslid).

Adres

Bezoekerscentrum ’s-Graveland
Noordereinde 54B
1243 JJ ’s-Graveland
(035) 656 30 80

Voor € 2 per maand bent u al lid van Natuurmonumenten. U ontvangt dan elk kwartaal het blad Natuurbehoud, het Natuurboek met informatie over alle gebieden van de vereniging en korting op activiteiten. En als u in Bezoekerscentrum ’s-Graveland lid wordt krijgt u ook nog de wandel- en fietskaart van de Gooi en Vechtstreek.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 5