WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tuin als Examenwerkstuk
Ankeveen, wo 23 mei 2007

Het aanleggen van een tuin als examenwerkstuk. Dat is wat Emiel Leurs, Willem-Jan van Schaick en Ruben Bosch in Ankeveen doen.


V.l.n.r. Willem-Jan van Schaick, Emiel Leurs en Ruben Bosch.

Emiel Leurs is de zoon van Gé Leurs, die een hoveniersbedrijf in Nederhorst den Berg heeft. Samen met Willem-Jan van Schaick en Ruben Bosch, die beiden uit Loenen aan de Vecht komen, volgt Emiel de hoveniersopleiding aan het Wellant College in Houten. Dat is een vierjarige opleiding waarbij vier dagen per week op school doorgebracht worden en één dag in de week stage gelopen wordt in de praktijk. De drie jongens zitten aan het eind van het tweede jaar en moeten als examenwerkstuk zelfstandig een tuin aanleggen. Na enig zoekwerk kwamen vader en zoon Leurs terecht bij een familie in Ankeveen, die graag hun tuin als proeftuin ter beschikking wilde stellen.


Aan het werk in het examenwerkstuk.

Beoordeling

Het gaat hier om het examenonderdeel tuinen aanleggen. Morgen komt er iemand van school om het werkstuk te beoordelen. Daar zal ook vader Gé Leurs bij zijn, die de eindverantwoordelijkheid voor het project draagt.

Na dit jaar duurt de opleiding nog twee jaar, waarbij meer de nadruk komt te liggen op de bedrijfskundige aspecten van het hoveniersberoep, zoals boekhouding, het maken van offertes, etc. In het laatste jaar volgt er nog een afsluitende stage van drie maanden die eventueel in het buitenland gelopen kan worden.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2