WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vleermuizen kijken
's-Graveland, vr 22 juni 2007

Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland organiseert op vrijdag 6 en 13 juli van 21.00 tot 23.00 uur een vleermuizenexcursie.

persbericht

Vleermuizen kijken op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen

Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland organiseert op vrijdag 6 en 13 juli van 21.00 tot 23.00 uur een vleermuizenexcursie.

Fladderende Vleermuizen

Vleermuizen spreken tot de verbeelding van mensen. Dit komt door het verborgen leven dat ze leiden. In het donker voelt de vleermuis zich op zijn gemak. Door onderzoek is aan het licht gekomen dat zij een bijzonder leven leiden. Door de uitvinding van de bat-detector kon men de geluiden van vleermuizen hoorbaar maken. Vleermuizen jagen met echolocatie. Ze stoten geluidjes uit om er achter te komen waar insekten zich bevinden. Een argeloze nachtvlinder of mug wordt zodoende snel gesignaleerd. Vliegensvlug grijpt de vleermuis het insekt uit de lucht. Vleermuizen zijn er in verschillende soorten en maten. Op de buitenplaatsen is het heel goed mogelijk de Dwergvleermuis, de Rosse Vleermuis, de Watervleermuis en de Laatvlieger te 'zien' (horen).
Kosten: leden van Natuurmonumenten € 4,- (niet-leden € 7,-). Deze excursie is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Reserveren

Reserveren is noodzakelijk. Dit kan bij bezoekerscentrum ’s-Graveland, tel. (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag). Of bij de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. (035) 655 99 55 (maandag t/m vrijdag). U kunt ook boeken via www.natuurmonumenten.nl.

Meer activiteiten?

In augustus bij Bezoekerscentrum ’s-Graveland: Reeënexcursies, Fietstocht over de buitenplaatsen en verschillende gezinsactiviteiten.
Kijk op www.natuurmonumenten.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
-
- gr.
windkr. -