WIJDEMEERSE WEBKRANT
Meer Politieke Bewoners
Loosdrecht, vr 8 juni 2007

Oud-wethouder Yvonne Siemons wijst erop dat er na de laatste 's-Gravelandse raad nog ongeveer een jaar politieke bewoners in Westerveld zaten.

In het bericht over de nieuwe bewoner van Westerveld zetten wij onderaan een staatsieportret van de laatste 's-Gravelandse gemeenteraad met als onderschrift "de laatste politieke bewoners van Westerveld".

Dat is niet waar, merkt zij volkomen terecht op. Na 1 januari 2002 (de herindeling) werden de drie oude gemeentehuizen nog een tijd gebruikt. Zo ook Westerveld.

Dat leidde nog wel eens tot koddige situaties. Ook uw redacteur stond wel eens voor het verkeerde gemeentehuis om een commissievergadering bij te wonen.


De eerste commissievergadering Bestuur en Middelen in de raadszaal van 's-Graveland.
Op 14 februari 2002.
Voorzitter is het tegenwoordige Tweede Kamerlid Maarten Haverkamp (CDA).

ingezonden brief

Beste Rik,

Het is niet helemaal waar dat dit de laatste politieke bewoners waren. Het eerste college van Wijdemeren heeft daar toch ook zeker een jaar (ik weet niet meer precies hoe lang) gewoond?? Eerst met tijdelijk burgemeester van Diepen, daarna met Don Bijl. Wie hielden er toch ook commissie vergaderingen, de raad kwam bijeen in Loosdrecht. En de geweldige ontvangst van Don Bijl als burgemeester in die bijzondere tuin, weet je nog?Ik kan me de prachtige kamer boven die van de burgemeester met uitzicht op de tuin, die ik samen met voormalige wethouder Bert Nagel deelde, nog heel goed herinneren. De prachige boom, waarvan ook een schilderij in de kamer hing (een boom op het schilderij was jammer genoeg al omgekapt), de vijver, de koeien, werkelijk een sprookje dat uitzicht. Maar, het gebouw was toen wel echt aan onderhoud toe... groetjes, Yvonne Siemons, wethouder in Wijdemeren van januari 2002-april 2006.

Yvonne Siemons
Loosdrecht

bron
WWK
foto
D. van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
30 gr.
windkr. 2