WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stichting Water
Wijdemeren, vr 8 juni 2007

Wijdemeren Activiteiten Toerisme en Recreatie, WATER, dat is de naam van een Stichting die wordt opgericht om toerisme en recreatie in Wijdemeren te bevorderen.

In de G&E van gisteren schreef Simone Stevens over de stichting. Er waren al plannen voor een Watersportfestival in Loosdrecht. Er wordt nu ook een stichting opgericht, die gaat deelnemen in het Watersportfestival, maar die in bredere zin de promotie van toerisme en recreatie in alle kernen van Wijdemeren ter hand neemt.

Het college van B&W stelt de raad voor om € 50.000 voor te financieren voor de stichting. Er wordt gehoopt dat ook de provincie Noord-Holland dit bedrag met een subsidie zal verdubbelen.

Loosdrecht Leeft

De op te richten stichting komt voort uit de evenementencommissie Loosdrecht Leeft, die in maart 2005 werd opgericht naar analogie van Bruisend Ankeveen. Loosdrecht Leeft bestaat uit een aantal Loosdrechtse recreatieondernemers die Loosdrecht wil promoten. Omdat de groep in gesprekken met instanties als VVV, gemeente en provincie geen formele status had, werd besloten om de stichting Water op te richten.

Overigens zond een groot aantal recreatiebedrijven in december een brief naar het college, waarin werd geprotesteerd tegen de verhoging van de toeristenbelasting. In die brief stond o.a: " Initiatieven als Loosdrecht Leeft om Wijdemeren toeristisch weer op de kaart te zetten, hebben zo geen enkel effect."

Sloepen, kano's en duiken

In de Stichting Water zullen ook bestaande stichtingen en verenigingen, uit heel Wijdemeren, deel nemen om beter van elkanders activiteiten op de hoogte te zijn en deze op elkaar af te kunnen stemmen. Naast sloepen in Loosdrecht ook kanovaren in Kortenhoef en duiken in de Spiegelplas.

bron
G&E
foto
WSL
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
30 gr.
windkr. 2