WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hoera, voor het CDA
Wijdemeren, za 13 januari 2007

Putter steekt de vlag uit voor het CDA. Hoera, voor het CDA is de titel van zijn nieuwe column onder pseudoniem.

Wij vermelden het de laatste keer erbij. Putter is een pseudoniem van ex-wethouder Co de Kloet van DBW. Hierna veronderstellen wij dat dat in brede lagen van de Wijdemeerse bevolking bekend is. De stukjes worden dus niet anoniem geplaatst, zoals wel eens beweerd is. Nee, zij worden onder pseudoniem gepubliceerd. En daar zit echt een wereld van verschil tussen. red. WWK

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden bericht

Hoera, voor het CDA

Ruzie in het CDA! Voorzitter Cor Koster, tevens columnist van betekenis, ligt onder vuur. Hij heeft onaardige dingen geschreven over de raadsfractie en de wethouder en daarmee heeft hij de partij discipline aardig geschonden. Dat is een opmerkelijk feit. Kan je zomaar als voorzitter in het openbaar kritische geluiden over je partijgenoten laten horen, ook al zijn ze nog zo terecht?.

Misschien is het wel zo dat Cor Koster binnen de vertrouwde muren van zijn lokale CDA niet aan de bak komt en nu als schrijver de gelegenheid grijpt, die op een andere wijze niet voorhanden is. Hij vindt de raadsfractie maar een slap zootje en de wethouder weinig actief op het gebied van woningbouw. Uiteraard steunen wij Cor Koster van ganser harte al was het maar omdat hij het gelijk aan zijn kant heeft. En omdat hij in columnistenland een soort collega is.

Het is bekend dat de voorzitter bij wethouder en raadsleden niet erg geliefd is. Er zijn al eerdere pogingen ondernomen hem te wippen. Vooral de reactie van wethouder Wim Neef duidt erop dat voorzitter Koster wel eens een moeilijke tijd tegemoet kan gaan.

Zo kom je het CDA dus op allerlei onverwachte momenten tegen. Neem bijvoorbeeld de discussie in de commissie over het Loosdrechtse bedrijf de Valk, een zaak waarin raadslid Jaap van Waveren van Dorpsbelangen Loosdrecht voortvarend speurwerk heeft verricht. Pogingen van het B en W college om hem het bos in te sturen en hem een oor aan te naaien, hem met een kluitje in het riet te sturen en hem voor gek te verklaren zijn tot nu toe mislukt, maar niet dank zij het CDA. Het is een zaak die riekt naar misleiding. In zo'n geval houdt het CDA commissielid de kaken stijf op elkaar. Weet helaas van niets, kan helaas niets zeggen, kent helaas de stukken niet En is dus helaas een onbenul. Een schaamteloze vertoning van de grootste partij in de gemeenteraad. Een typisch voorbeeld van je mond houden als er wellicht door een bevriend college een blunder is begaan. Dat zou niks voor Cor Koster wezen.

Opvallend was overigens dat burgemeester Don Bijl heeft aangekondigd juridische stappen te gaan ondernemen tegen de familie Neef, die er maar niet toe kan komen de gemeente het geld terug te betalen, dat het schonen van de Zuidsingelgrond heeft gekost. Eindeloos wachten, eindeloos laten voortslepen, voortdurend vragen in de raad, zodat raadslid René Voigt tenslotte suggereerde dat er een beschermingsprotocol rondom wethouder Wim Neef aan de gang was. Een gemeente die een juridische procedure tegen z'n eigen wethouder gaat starten, dat toch wel heel bijzonder. Wat zal het CDA daarvan zeggen? De kaken op elkaar zal het devies wel weer wezen.

Maar gelukkig hebben we Cor Koster nog.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief