WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opknapbeurt Rading 1
Wijdemeren, wo 3 januari 2007

Het gemeentehuis van Wijdemeren, het voormalige Knorr kantoorpand, krijgt een flinke opknapbeurt voor 962.800 euro.


De verhuiskaart waarmee de gemeente de verhuizing in juni 2003 aankondigde.

Op 17 juni 2003 betrok de gemeente het pand van Knorr aan de Rading 1 in Hilversum. Dat pand werd gehuurd van de Loosdrechter Louis de Bruin. De gedachte was toen dat er in 's-Graveland een nieuw gemeentehuis gebouwd zou worden op het terrein van Westerveld en Brugchelen. Op 7 juli 2005 besloot de raad echter om in het Knorr gebouw te blijven zitten, het te kopen en Westerveld en Brugchelen te verkopen. Een door velen betreurde beslissing. Het gemeentehuis van de toen nog nieuwe gemeente Wijdemeren kwam definitief aan de rand van Hilversum, tegen Loosdrecht aan.

Eigenaar betaalt

Er is al het nodige gebeurd om het pand geschikt te maken voor gebruik als gemeentehuis. Nu de gemeente echter eigenaar van het gebouw is, komen ook meer structurele vernieuwings- en onderhoudszaken aan de orde. Het college stelt voor om voor bijna een miljoen euro aan het pand op te knappen.

Klimaat en Gevel

Daarbij gaat het om de installatie voor de klimaatregeling, die regelmatig storingen vertoont. Ook is de installatie ongeschikt om de warmteafgifte van de vele pc's te verwerken. Daarnaast moet aan de gevel van het pand veel gebeuren. Die vertoont tekortkomingen in de voegen en hij is smerig omdat er te weinig aan gedaan is. Het college vindt dat een smerige gevel niet past bij de uitstraling van een gemeentehuis. Als men toch aan de gevel gaat werken worden meteen de aluminium kozijen opgeknapt en wordt er nieuwe zonwering aangebracht.

Veiligheid en Vloerbedekking

Bij de receptie moeten maatregelen genomen worden om de veiligheid tegen agressie te verbeteren. Het deel dat tot voor kort in gebruik was als laboratorium van de soepfabriek is niet tegen inbraak beveiligd. Ook daar moet iets aan gedaan worden. Tenslotte moet in het hele pand nieuwe vloerbedekking komen om de uitstraling van het gemeentehuis te verbeteren.

Het voorstel wordt volgende week donderdag, op 11 januari, in de commissie Bestuur en Middelen besproken. Besluitvorming is gepland in de raad van 1 februari.

bron
WWK
foto
gem. Wdm
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief