WIJDEMEERSE WEBKRANT
KKV: Conflict met Gemeente
Kortenhoef, za 17 februari 2007

De KKV, Kortenhoefse Konijnenfok Vereniging, heeft een verplaatsbare kabine achter het nieuwe clubgebouw geplaatst. Deze moet weg van de gemeente.

De KKV heeft van een bedrijf een verplaatsbare ruimte 1) van een bedrijf gekregen en heeft deze achter het nieuwe clubgebouw van de Plassenjagers (duiven) en de KKV aan de Kwakel in Kortenhoef geplaatst. Volgens wethouder Wim Lorjé was er wel toestemming om een container te plaatsen, maar niet om een verplaatsbaar clubgebouwtje neer te zetten. Het nieuwe clubgebouw wordt gedeeld door de Plassenjagers en de KKV.

De gemeente heeft de KKV dan ook aangeschreven om het gebouwtje binnen vier weken te verwijderen. Zo niet, dan doet de gemeente het zelf op kosten van de KKV. Bovendien stelt de gemeente dat zij eigenaar van het gebouwtje is, omdat het op grond van de gemeente staat. De KKV bestrijdt die mening. Dat staat te lezen in een stuk in de G&E van vandaag.

Container of niet?

Herman Blokker, de voorzitter van de KKV, zegt in het stuk dat er indertijd toestemming is gegeven om achter het clubgebouw twee containers te plaatsen. Hij vindt dat het verplaatsbare gebouwtje ook een container is. In de brief van de gemeente wordt niet meer gesproken over een container, maar over een zeecontainer. Een Portakabin 1) is geen zeecontainer. Hij vindt dan ook dat de gemeente de regels gewijzigd heeft.

Overigens zijn de eisen van de KKV erg gering. De club wil wat balen hooi en stro in de extra opslag onderbrengen en men wil er af en toe in bijeen komen. Dat er geen stroom is deert de KKV niet. Als er een zeecontainer geplaatst zou worden, dan zouden de leden ook daarin best bij elkaar kunnen komen, aldus Blokker.

De wethouder ziet dat anders. De gemeente heeft geïnvesteerd in het nieuwe clubgebouw voor de Plassenjagers en de KKV samen. Volgens hem kan het niet zo zijn dat de KKV nu achter het nieuwe gebouw een eigen clubgebouwtje neer heeft gezet. Het toestaan van het plaatsen van een container is gebeurd om hooi en stro op te slaan, niet om daarin mensen en een club te huisvesten.

Portakabin Ltd

1) In 2002 zond een advocaat van de firma Portakabin Ltd uit Engeland aan tal van media in Nederland een brief waarin erop werd gewezen dat een verplaatsbare ruimte niet mocht worden aangeduid met de merknaam Portakabin, omdat dat een merknaam van die firma is en niet iedere verplaatsbare ruimte bij dat bedrijf vandaan komt. In de NRC werd toen bericht dat men zo'n brief had ontvangen. Zelfs de WWK kreeg, tot onze verbazing, toen zo'n brief. Dus schreven wij daarna altijd over een p.rt.k.b.n. Het doel van de brief was om het betwiste woord niet te laten verworden tot een soortnaam, zoals bijv. aspirin, een merknaam van Bayer. Simone Stevens van de G&E is dus gewaarschuwd, want zij gebruikt de betwiste merknaam in haar stuk. :-)

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
9 gr.
windkr. 4