WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gerard van Houten
Kortenhoef, do 15 februari 2007

Bij de aanvang van de commissievergadering van gisteren stond Rieks Karssemeijer stil bij het overlijden van Gerard van Houten.


Gerard van Houten

Afgelopen maandag overleed Gerard van Houten, 62 jaar oud. In december werd zijn ziekte bij hem geconstateerd. Het was toen al duidelijk dat het ziekteproces snel zou verlopen. Toch kwam zijn overlijden, afgelopen maandag, voor iedereen die hem kende als een schok.

Gerard van Houten was vele jaren werkzaam voor de gemeente. Eerst voor de gemeente 's-Graveland, na de fusie voor de gemeente Wijdemeren. In Kortenhoef was hij een bekende figuur. Altijd aan het werk in en om 's-Graveland. Lid van de 's-Gravelandse brandweer en politiek altijd zeer geïnteresseerd. Hij volgde de raadsvergaderingen en nam deel aan het politieke leven in 's-Graveland. Als ambtenaar kon hij niet in de raad of fractieassistent worden.

Na zijn pensionering kwam die kans wel. Gerard werd fractieassistent voor de PvdA. Eindelijk mocht hij deelnemen aan de discussies in de fractie en in de commissies. Dat deed hij met hart en ziel. Zoals hij altijd alles met hart en ziel had gedaan.

Rieks Karssemeijer stond stil bij de inspiratie en het enthousiasme waarvan hij blijk gaf in de fractie. En hoe blij hij was dat de PvdA deelnam aan het college van Wijdemeren. Te vroeg en te snel kwam aan die politieke carriere een eind.

Wij wensen zijn familie sterkte bij dit grote verlies.

bron
WWK
foto
PvdA
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Stralend
4 gr.
windstil