WIJDEMEERSE WEBKRANT
's-Graveland: Moeizame Wedstrijd
's-Graveland, zo 11 februari 2007

's-Graveland leek een déjà vu te beleven op het kunstgras van Voorland. Het moest een 0-2 voorsprong uit handen geven tot 2-2.

ingezonden bericht

Voorland - 's-Graveland 2-2 (0-1) ; 37. 0-1 Paul Schouten; 55. 0-2 Johnny Hendriks; 61. 1-2; 72. 2-2; scheidsrechter R. Velder; toeschouwers 85.

's-Graveland leek een déjà vu te beleven op het kunstgras van Voorland. Evenals vorig seizoen moest een 0-2 voorsprong uit handen geven, maar een belangrijk verschil was dat de ploeg er nu nog wel een punt aan overhield. Hoewel het gelijkspel voor 's-Graveland, gelet op het vertoonde spel en het aantal kansen toch als puntverlies mag worden beschouwd.

Het compacte spel en de tomeloze inzet van het jonge 's-Graveland bracht de nummer twee in de rangschikking in verlegenheid met als gevolg een aantal doelrijpe kansen voor de bezoekers. Echter, de schoten van ThiemoWillard, Peter van Willigenburg en Marco Nieuwenhuis misten net de precieze of konden door de Voorland doelman onschadelijk worden gemaakt. Tien minuten voor rust kwam 's-Graveland via een vloeiende combinatie toch op de verdiende voorsprong. Robert Kuc zette de aanval op en bracht Thiemo Willard in scoringspositie, maar hij kaatste de bal direct op de inlopende Paul Schouten die met een mooie krul de 0-1 op zijn naam zette. Aanvallend konden de Amsterdammers daar weinig tegenover zetten zodat de verdediging zonder al te grote problemen de rust haalde.

In de tweede helft tapte Voorland uit een ander vaatje, waardoor 's-Graveland direct onder druk kwam te staan, maar uitgespeelde kansen leverde dat thuisploeg niet op. Toen de eerste Voorland storm was geluwd leek 's-Graveland Voorland definitief op de knieën te hebben. Robert Kuc wist knap de achterlijn te halen en bediende Johnny Hendriks op maat, die nog even de tijd had om de bal goed neer te leggen om met zijn eerste van dit seizoen 's-Graveland op 0-2 te brengen. Voorland zocht het vooral in opportunisme om de wedstrijd nog te kunnen keren. Daarbij hadden ze het nodige geluk toen een aanvaller de bal met de rug de bal met de hak richting doel speelde, die inzet werd gekeerd door een 's-Graveland verdediger maar belandde wederom op de hak van de nietsvermoedende Voorland speler, waardoor de bal alsnog in het doel verdween. Het gaf Voorland in ieder geval weer moed en dankzij de scheidsrechter die de gevoelig bleek voor de buitelpartijen van de Amsterdammers, nam de druk steeds meer toe. De wijze waarop vervolgens de gelijkmaker viel, was typerend. Bij de zoveelste vrije trap stonden drie spelers van Voorland buitenspel; omdat de bal rechtstreeks op het doel was gericht, was dat volgens de scheidsrechter niet strafbaar. Maar toen de bal via de lat bij de Voorland spits belandde was er wel sprake van reglementair buitenspel, maar dat werd niet bestraft en deze buitenkans was aan de spits wel toevertrouwd: 2-2.

In de resterende tijd dreigde eenzelfde nederlaag als vorig seizoen, zeker toen er in de 's-Graveland defensie wat onzekerheden begonnen op te treden. Uiteindelijk waren de beste kansen in het slot van de wedstrijd toch weer voor 's-Graveland. Roland Haselager - ingevallen voor Johnny Hendriks - legde van dichtbij aan maar schoot tegen ploeggenoot Marco Nieuwenhuis. Paul Schouten kreeg de bal voor zijn linker en kon onvoldoende kracht zetten om de Voorland doelman te verschalken. De verdiende overwinning leek binnen handbereik toen Robert Kuc door Marco Nieuwenhuis prima werd aangespeeld, maar zijn schot ging via de lat over.

Hoewel de blauwwitten tevreden kunnen zijn over het vertoonde spel en gelet op de eerdere ervaringen blij waren met het uiteindelijke gelijke spel, overheerste het gevoel dat de ploeg een mooie sprong op de ranglijst in rook zag opgaan.