WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht wint degradatieduel
Loosdrecht, zo 11 februari 2007

Loosdrecht heeft de laatste strohalm aangegrepen om degradatie te ontlopen. Het won namelijk van mededegradatiekandidaat Argon met 2-0.

ingezonden bericht

Loosdrecht heeft de laatste strohalm aangegrepen om degradatie te ontlopen. Het won namelijk van mededegradatiekandidaat Argon met 2-0 door een goal in de eerste helft van Johan Krottje en een goal in de tweede helft van Samir Didiouch.

De nummer laatst Loosdrecht tegen de nummer een na laatst Argon stond op het programma. En wilde Loosdrecht het zo goed als onvermijdelijke nog gaan voorkomen dan moest het winnen. Maar daar zag het in de beginfase niet naar uit. Argon zette agressief druk naar voren waardoor Loosdrecht niet aan voetballen toe kwam. En uiteindelijk leek Argon met deze tactiek loon naar werken te krijgen. Een afgemeten voorzet bereikte e e n van de spitsen die feilloos binnen knikte. Toch was het geen 1-0, de voorzet was namelijk over de achterlijn geweest en zo bleef de gelijke stand staan. Na een minuut of twintig kwam Loosdrecht wat beter in zijn spel mede ook omdat Argon het wat rustiger aan deed. En zo ontstond er een gelijkwaardige wedstrijd waarbij beide ploegen met name op het middenveld veel strijd leverde. Kansen kwamen er nauwelijks maar een goal uiteindelijk wel. Een afgemeten voorzet van Eric Poortenaar belandde bij Johan Krottje en met een kopbal in de verre hoek over de lange keeper van Argon viel de bal binnen. Een opsteker voor Loosdrecht zo vlak voor rust.

Na de rust een zelfde wedstrijd. Geen goed voetbal maar met veel strijd werd er voor elke meter gestreden. En de strijd werd beloond, ditmaal in het voordeel van Loosdrecht. Want met een tweede goal gemaakt door goaltjesdief Samir Didouch die de bal voor zijn voeten kreeg na een actie van Said Akchich werd de kans op een overwinning steeds groter. Toch was het spannend tot de laatste minuut, Argon ging vol in de aanval en vele scrimmages voor de goal volgde maar goals vielen er niet. Juist Loosdrecht had de beste kansen door de ontstane ruimte achterin maar ook aan deze kant geen doelpunten. Zo bleef het dus 2-0 en kan Loosdrecht de zo belangrijke drie punten bijvoegen.