WIJDEMEERSE WEBKRANT
Strijkkwartet in Het Jagthuis
Horstermeer, za 10 februari 2007

Op zondag 25 februari is het Tiberius Quartet te gast in Het Jagthuis.

persbericht

Roemeens strijkkwartet te gast in Het Jagthuis

Zondag 25 februari is het Tiberius Quartet te gast in Het Jagthuis. Op het programma staan het tweede strijkkwartet opus 51 van Johannes Brahms en "Der Tod und das Mädchen" van Franz Schubert.

In 1994 werd het Tiberius Quartet opgericht. De leden vonden elkaar aan de Muziekacademie in Cluj in Roemenië. Ze bezochten vele masterclasses en wonnen diverse prijzen. Tegenwoordig studeert het kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam. Daarnaast geeft het kwartet veel concerten, in Roemenië, Europa en Japan. In Roemenië heeft het kwartet sinds 2006 zijn eigen festival : de Tiberiusweek.

Het concert vindt plaats op zondag 25 februari en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

Tiberius Quartet

Tibor Molnar-viool, Zsolt Leitman-viool, Jozsef Molnar-altviool, Peter Kozma-cello.

Het Tiberius Quartet werd in 1994 opgericht aan de Academy of Music in Cluj (Roemenie). Het kwartet bezocht vele masterclasses, waaronder het International Bartok Seminar in Szombathely (Hongarije - 1995), de Internationale Sommerakademie Prag-Wien-Budapest in Reichenau (Oostenrijk -1996/97/98/04), de Britten-Pears School for Advanced Musical Studies in Aldeburgh (Engeland -1998/00) en het Orlando Festival in Nederland (1998).

Het kwartet sleepte diverse prijzen in de wacht: de tweede van de International Mozart Competition in Cluj en de (eerste) Wiener Klassik Preis in Reichenau.

Het Tiberius Quartet heeft sinds 2006 zijn eigen festival in Roemenië: de Tiberiusweek - een kamermuziek festival met concerten en master classes in het cultuurcentrum van Cluj. Momenteel studeert het kwartet aan de NSKA in Amsterdam. Het kwartet geeft concerten in Roemenië, Europa en Japan.

Zie ook : www.tiberi usq uartet.com

Programma zondag 25 februari in Het Jagthuis:

J. Brahms: Strijkkwartet in a-moll op.51 nr.2
              -Allegro non troppo-
              -Andante moderato-
              -Quasi minuetto moderato-;-Allegretto vivace-
              -Finale/Allegro non assai-

F. Schubert: "Der Tod und das Mädchen" D 810
             -Allegro-
             -Andante con moto-
             -Scherzo/Allegro vivace-
             -Presto/Prestissimo-

bron
persbericht
foto
Het Jagthuis
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Lichte regen
6 gr.
windkr. 4