WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stuijver reageert op De Graaff
Wijdemeren, vr 9 februari 2007

In de WWK schreef Bob de Graaff over het IJzeren Gordijn op de Vreelandseweg. In de Nieuwsster maakt Herman Stuijver duidelijk dat dat Gordijn onzin is.

Inleiding

Zoals bekend, verschijnen er in Wijdemeren drie lokale bladen. Eén per voormalige dorpskern. De Brug en de WWW worden gedrukt en geproduceerd door Drukkerij Dunnebier in de Horstermeer. De Nieuwsster wordt gedrukt en geproduceerd door Drukkerij Ten Herkel in Loosdrecht. De drie bladen hebben in hun inhoud echt lokaal nieuws voor de eigen kern en er staat Wijdemeers nieuws in dat in alle drie de bladen gepubliceerd wordt.

Open Brief

Bob de Graaff uit Kortenhoef schreef met een aantal anderen een open brief aan wethouder Lia Moote over de kwestie Meester Willem en stuurde die naar de drie lokale bladen. Hij was verontwaardigd dat de brief wel in de Brug en de WWW geplaatst werd, maar niet in De Nieuwsster. In een reactie in de WWK noemde hij daarom de Vreelandseweg het IJzeren Gordijn tussen Loosdrecht en de rest van Wijdemeren.

Repliek Herman Stuijver

In de Nieuwsster van eergisteren geeft Herman Stuijver een samenvatting voor de Loosdrechters over Meester Willem, over de rol van Primair, van het gemeentebestuur en over schooldirecteur Hans Broekhof. Hij opent zijn stuk met een repliek op het IJzeren Gordijn van Bob de Graaff. Stuijver stelt dat er geen Ijzeren Gordijn is tussen Loosdrecht en de rest van Wijdemeren in de lokale bladen. Hij wijst erop dat Frits Ham (Loosdrecht) regelmatig in de WWW en De Brug publiceert. Omgekeerd publiceert Joop Glijn (Kortenhoef) regelmatig in De Nieuwsster. Tenslotte noemt hij zichzelf als ultiem voorbeeld van de integratie van de lokale bladen. Zijn stukken over de Wijdemeerse politiek verschijnen in all drie de lokale bladen. De kwestie Meester Willem begon als een lokale Kortenhoefse kwestie, hetgeen voor de Nieuwsster reden was om er geen aandacht aan te schenken, aldus Stuijver.

Conclusie

De slotconclusie van Herman Stuijver: "Er is wel degelijk sprake van integratie. Het lijkt erop dat De Graaff c.s. die als ex-radio Wijdemerencollega's een open brief schreven naar wethouder Lia Moote over 'Meester Willem' zich gekwetst voelen in hun ijdelheid dat hun brief uit de stroom van reacties in deze affaire niet (in De Nieuwsster red. WWK) is geplaatst. Conclusie: het IJzeren Gordijn bestaat niet in Wijdemeren."

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Zwaarbewolkt
3 gr.
windkr. 3