WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA tegen Paarse Krokodil
Wijdemeren, di 6 februari 2007

Het CDA presenteert een initiatiefvoorstel om de bureaucratie terug te dringen. De paarse krokodil moet aangepakt worden.

ingezonden bericht

CDA presenteert Initiatiefvoorstel Terugdringing administratieve lasten en overbodige regelgeving

Vermindering van regelgeving en administratieve lasten is een van de speerpunten van het CDA verkiezingsprogramma. Om daar nu echt werk van te maken, heeft het CDA een Initiatiefvoorstel ingediend.

De behandeling van dit voorstel is in de Commissie Bestuur en Middelen van 15 februari a.s. De gemeenteraad behandelt het voorstel op 22 maart a.s.
Niet alleen het CDA, ook andere politieke partijen willen de paarse krokodil aanpakken. Daarom verwacht het CDA een ruime steun voor dit Initiatiefvoorstel.

Gebruik maken van ervaringen andere gemeenten en locale ervaringsdeskundigen

Steeds vaker blijkt dat burgers, bedrijven en verenigingen in de dagelijkse praktijk worden geconfronteerd met onnodige regelgeving, te lange en ingewikkelde procedures en bemoeizucht van de overheid.

Regels en procedures zijn nodig, dat begrijpt iedereen. Ze bieden veiligheid, bescherming van onze leefomgeving en het milieu en zorgen zo voor een evenwichtig woon- en werkklimaat. Door direct belanghebbenden in een vroegtijdig stadium te laten participeren, kan vanuit de praktijk meegedacht worden over wat wel en niet afgeschaft of vereenvoudigd kan worden. Daarmee worden valse verwachtingen voorkomen en kan voor noodzakelijke regelgeving begrip en een breder draagvlak worden bereikt.

Indiener Theo Reijn:"We willen niet op de stoel van het college gaan zitten. Daarom kiezen we voor een regiegroep en geen werkgroep of commissie. Met deze groep van raads- en commissieleden houd je de regie over de aanpak van regelgeving, procedures en administratieve lasten. Door gebruik te maken van ervaringen in andere gemeenten en de instelling van een Klankbordgroep waarmee je vroegtijdig de echte 'ervaringsdeskundigen'- burgers, bedrijven, verenigingen, instellingen e.d. - hierbij kan betrekken, verwachten we sneller te kunnen werken en beter gedragen voorstellen te kunnen doen. Daar is iedereen bij gebaat."

Sinds het aantreden van het eerste kabinet Balkenende heeft iedereen de mond vol over deregulering. Daarom is het volgens Reijn ook van belang snel duidelijkheid te geven. "Niet alles kan zomaar afgeschaft worden. De verwachtingen zijn soms wat hoog gespannen. Wij zeggen: maak dat dan ook duidelijk. Van de andere kant blijkt er in heel wat gemeenten veel meer mogelijk dan je misschien wel verwacht. Nog te vaak verschuilen gemeenten zich achter de regelgeving van het rijk. Ik weet niet of dat in Wijdemeren ook zo is, maar ik wil dat wel weten. Door de 'ervaringsdeskundigen' mee te laten denken hoor je waarmee men in de praktijk worstelt. Daar kunnen we ons voordeel mee doen."

Het Initiatiefvoorstel (PDF) is te lezen door hier te klikken. Het is ook te downloaden van de website van het CDA-Wijdemeren: www.cdawijdemeren.nl

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief