WIJDEMEERSE WEBKRANT
Winterholletjes en Sporen
's-Graveland, vr 7 december 2007

In de kerstvakantie zijn er leuke kinderactiviteiten bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland.

ingezonden bericht

Op zoek naar winterholletjes en diersporen bij bezoekerscentrum ’s-Graveland!

In de kerstvakantie zijn er leuke kinderactiviteiten bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Er zijn twee excursies, Winterholletjes en Sporen in de winter.

Tot 6 januari is de bovenverdieping van het bezoekerscentrum omgetoverd tot een kabouterbos met allerlei leuke spelletjes voor echte kaboutervrienden. Verder kun je in de kerstvakantie de speurtocht Noniksie lopen met coole opdrachten passend bij het koude winterseizoen. Kleed je dus lekker warm aan en maak er een actieve vakantie van!

Winterholletjes

In de winter verschuilen dieren zich in een holletje. Zo blijven ze lekker warm. Sommige houden zelfs een winterslaap om de winter door te komen. Dus wees heel stil, anders maak je ze misschien wel wakker. Ben jij al nieuwsgierig waar de eekhoorn de winter doorbrengt? Deze activiteit is op donderdag 27 december en donderdag 3 januari van 14.00 tot 15.30 uur voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

Sporen in de winter

De dieren in het bos zie je niet altijd. Ze zijn heel schuw en soms denk je wel eens dat ze er niet zijn. Toch wonen er heel veel dieren in het bos. Hoe we dat weten? Door op zoek te gaan naar sporen die de dieren achterlaten. Wil jij ook weten welke sporen er in het bos te vinden zijn en van wie ze zijn? Kom dan mee op vrijdag 28 december of vrijdag 4 januari van 14.00 tot 15.30 uur met een natuurgids. Die kan je alles vertellen over de sporen in het bos. Sporen in de winter is voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Reserveren

Reserveer op tijd voor Winterholletjes en Sporen in de winter, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je aanmelden bij Bezoekerscentrum ’s-Graveland tel. (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag). Of bij de ledenservice van Natuurmonumenten, tel.(035) 655 99 55 (maandag t/m vrijdag). U kunt ook boeken via www.natuurmonumenten.nl. Kosten € 3,- per persoon voor leden en € 5,- per persoon voor niet-leden. Voor de tentoonstelling en de Noniksie is aanmelden niet nodig. Kosten Noniksie € 2,- per gezin voor leden en € 3,- per gezin voor niet leden.

Waar?

Bezoekerscentrum ’s-Graveland, Noordereinde 54b, 1243 JJ, ’s-Graveland.
Geopend woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur in december t/m februari en daarna van 10.00 tot 17.00 uur.
Oudejaarsdag, nieuwjaarsdag en 1ste kerstdag is het bezoekerscentrum gesloten. Op 2de kerstdag vanaf 12.00 uur geopend.

Meer activiteiten? Kijk op www.natuurmonumenten.nl/agenda.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselend, buien
10 gr.
windkr. 4