WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gondelvaart Kortenhoef
Kortenhoef, do 23 augustus 2007

Op 1 september wordt in Kortenhoef de jaarlijkse gondelvaart gehouden. Burgemeester Don Bijl hoopt op mooi weer.

persbericht

Gondelvaart Kortenhoef 2007

De Gondelvaart van Kortenhoef: een traditie van enkele decennia die ook dit jaar wordt voortgezet.

Op zaterdag 1 september a.s. kunnen wij aan het Dode Eind bij de Kortenhoefsedijk weer genieten van vrolijk versierde gondels die de mooiste taferelen uitbeelden. De deelnemers laten hun creativiteit weer alle ruimte. Thema's uit de geschiedenis van het dorp of uit het dagelijkse leven komen op de gondels tot leven. Ook de politiek is soms een bron van inspiratie.

Bij het vallen van de duisternis varen de gondels van het Dode Eind naar de Kortenhoefsedijk om daar, verlicht en wel, het resultaat nogmaals aan het publiek te presenteren.

U weet misschien, dat vorig jaar deze kleurrijke traditie verloren dreigde te gaan. Maar gelukkig zijn er mensen uit het dorp opgestaan om dat te verhinderen. Samen met enkele oudgedienden hebben zij voor nieuw elan zorg gedragen. Met alle waardering voor de andere leden van het gehele comité wil ik toch de namen noemen van deze ervaren organisatoren, op wie al zo lang een beroep kan worden gedaan: Henk de Kloet van de Willem Pauwstraat en Jan Schriek.

Ook dit jaar zal op tal van onderdelen vernieuwing zichtbaar zijn. Dat is goed, want zo blijft er leven in de brouwerij, maar met respect voor de opzet van de gondelvaart. Je zou kunnen zeggen, dat de gondelvaart wordt opgepoetst of in een nieuw jasje gestoken.

Ik hoop, dat vele mensen zich voelen aangesproken om een gondel te versieren. Het is veel werk, zeker, maar het geeft ook veel voldoening. Ik hoor telkens, dat men bijna evenveel plezier beleeft aan het gezamenlijk opbouwen als aan de dag zelf.

Wij mogen hopen, dat 1 september mooi weer laat zien. Dan kunnen wij volop genieten van de Gondelvaart van Kortenhoef, die zo'n mooie plek in onze heerlijke dorpse tradities heeft verworven.

Mr. Don Bijl
Burgemeester

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2