WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kreuning Schaakkampioen
's-Graveland, ma 30 april 2007

Patrick Kreuning is de nieuwe kampioen van de Schaakvereniging 's-Graveland.

ingezonden bericht

NIEUWE KAMPIOEN BINNEN SV 's GRAVELAND

Patrick Kreuning is er dit jaar eindelijk in geslaagd Henk Schoenmaker op te volgen als clubkampioen van de 's Gravelandse schaakvereniging.

Met nog één wedstrijd te gaan waarin Henk is verhinderd is Patrick niet meer in te halen. Maar het heeft voor hem wel lang geduurt. Tussen 1994 en 1999 streed hij steeds bij de Vrije pion uit de Hilversumse meent om de hoogste titel waarbij het in de play-offs elk jaar wederom liet glippen, maar een stukje onvrede plus de verhuizing van Bussum naar Ankeveen deden hem overstappen naar SV 's Graveland, dit tot beider tevredenheid. Vanaf 1999 was hij gelijk in de strijd voor de hoogste plaats, soms ging het al vroeg mis, soms liet hij het op het einde liggen. Maar dit keer heeft hij verdiend de titel opgeeist. Cruciaal dit jaar was zijn derde partij tegen Henk Schoenmaker waarin Henk een verkeerde voortzetting koos wat Patrick de winst opleverde. Anders had Henk gewonnen. De eerdere twee onderlinge ontmoetingen werden remise. Maar Patrick heeft het hele jaar degelijk gespeeld, leed maar drie nederlagen en had vijf maal remise. Henk haalde zes maal remise en drie nederlagen, mede daardoor was het tot de voorlaatste week nog spannend, had Henk de laatste week ook tijd gehad om te komen schaken, dan was het die laatste avond in mij in een onderling duel beslist. Kortom, net als eerdere jaren was het verschil weer minimaal.

Het jaar begon vooral goed voor Floris die toch ook een aantal weken aan de leiding stond, maar het later liet afweten. Ook John Reichart en Peter Cornelissen streden nog lang mee om de titel. Martijn Jager en Hennie Schuurmans waren helaas het grootste gedeelte van het jaar afwezig, anders hadden beiden ook nog een gooi naar de titel kunnen doen. Theo Kleinwoud kwam op het laatste moment opzetten en is een goede subtopper. Komende week word nog om de laatste twee plaatsen voor de externe competitie gevochten en op 10 mei om 20.00 uur is dan het jaarlijkse afsluitende gong-toernooi waarvoor een ieder weer van harte welkom is, vooraf aanmelden is wel gewenst.

Bij het gongschaken gaat om de 10 seconden een buzzer en dan moet er meteen gezet worden, het is ook niet de bedoeling dat er voor de buzzer gezet wordt. men is dus verplicht die 10 seconden na te denken ook al weet men zijn zet al meteen. Voor een ieder is er zoals vanouds een prijsje, Henk Schoenmaker zal trachten de Tijmen Roothaert bokaal te verdedigen. Dit is een wisselbeker die bijna elk jaar van huiskamer wisselt, naast dat hij gewoon geldt als een eeuwigdurende wisselbeker is het nog weinigen gelukt hem drie maal op rij te winnen.

Mocht u ook eens zin hebben om te komen schaken, neem dan contact op met Patrick Kreuning, pkreuning666@yahoo.com of 06-18037278. Kijk ook eens op onze website: http://home.tiscali.nl/svgraveland . De schaakvereniging werd dit jaar gesponsord door dartscafe 't Wapen van Kortenhoef, maar gaat volgend jaar met een nieuwe sponsor in zee.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
strak blauw
20 gr.
windkr. 5