WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wouters daagt Putter uit
Kortenhoef, zo 15 april 2007

Mario Wouters vindt Putter chagrijnig, anti en negatief. Hij daagt Putter uit voor een openbaar debat over de rondweg zonder op de man te spelen.

ingezonden brief

Mario Wouters van www.doedom.com
daagt Putter uit

Op 1 april j.l. is onze website www.doedom.com gestart. We willen met deze website een denktank c.q. ideeënbus zijn voor de gemeente Wijdemeren en daarmee ook de afstand tussen burger en politiek verkleinen. We willen niemand beschadigen, niemand aanvallen en niemand vertellen dat wij het beter weten. We hebben slechts een mogelijkheid gecreëerd om (creatieve) ideeën te lanceren en hier, op basis van argumenten, met elkaar van gedachten over te wisselen. Dit alles vanuit een positieve insteek en met de beste bedoelingen.

Vanuit die gedachte kunnen wij de reactie van Putter in de Wijdemeerse Web Krant (waarin hij ons eerste idee zonder enige inhoudelijke argumenten afschiet) niet begrijpen. Omdat wij het vanuit onze belevingswereld niet snappen hebben we geprobeerd ons te verplaatsen in de zijne en van daar uit te reageren. Dan snapt Putter óns misschien wel:

Beste Putter hierbij een citaat uit mijn grote verhalen boek,

Waarom toch altijd die chagrijnige stukjes die niets toevoegen aan een beter Wijdemeren. Waarom direct zo anti. Het is zo makkelijk om je te verschuilen achter de natuur. We kunnen een scala van voordelen noemen en jij komt niet verder dan "de natuur".

Uiteraard ben je met je in accuzuur gedoopte pen veel sneller en leuker dan wij. Dat geeft niet. Wij zijn toch tevreden. Dat kunnen we van jou niet zeggen. De negativiteit druipt in al je stukjes van het papier. Waar is toch die man van die leuke en spannende jeugdboeken. Die creativiteit is toch niet foetsie. Of takelt dat talent af als je ouder wordt?

Wellicht is het leven als gepensioneerde in de polder te rustig en te stil voor je. In onze gedachten zien we je 's morgens voor je slaapkamerraam staan. Ver van alle verkeersdrukte. Je blik gericht op het polderlandschap. Geen mens te zien. Dieren ook niet. Het wild heeft zich diep verscholen bij het aanschouwen van zo'n chagrijnige kop. Een randweg door de polder heeft minder kwalijke gevolgen voor de wildstand. Je doet je raam open en snuift de verse polderlucht op. Dat zou een mens goed moeten doen. Maar helaas werkt het bij jou niet. Je hebt iets anders nodig. Met je hoofd tussen je schouders sjok je de badkamer in. Je kijkt in de spiegel en ondanks die aanblik begin je jezelf toch moed in te spreken. "Ik kan het nog. Het zal me lukken. Niemand weet het beter dan ik. Ooit zal men naar mij luisteren." Je kijkt nog eens in de spiegel. Het leven is hard. Je voelt je futloos en begint licht te transpireren. Je weet gelukkig wat je nodig hebt. Da's niet zo moeilijk. Dat weet elke verslaafde. Je verlaat ongeschoren de badkamer en bent nog maar met één ding bezig. Hoe kom ik aan mijn dope. Hoe kom ik aan mijn shot. Hoe kom ik aan mijn wekelijkse portie publiciteit. In hemd en lange onderbroek neem je snel plaats achter je schrijfblok. Je handen trillen. Je laat nog even een fijn riekende ochtendwind. Gelukkig heeft het wild al een veilige plek gevonden. Je pen schiet over het papier. Snel een stukje voor de WWK en de Triangel. Maakt niet uit wat er in staat.

Zo kan het ook

Beste Putter, zo kan het dus ook maar dat willen wij niet. Wij willen een inhoudelijke discussie. Niet op de man gespeeld maar puur op argumenten. Daarom daag ik je uit om met mij een openbaar debat aan te gaan over de voorgestelde randweg. Jij mag zeggen waar en wanneer.

Namens www.doedom.com ,

Mario Wouters
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
26 gr.
windkr. 2