WIJDEMEERSE WEBKRANT
Eerste Wdm Estafette Marathon
Nederhorst den Berg , zo 15 april 2007

De Bergse Runnersclub bestaat vijftien jaar. Samen met Rotary Wijdemeren organiseert de club op 1 juli de Eerste Wijdemeerse Estafette Marathon.

persbericht

Eerste Wijdemeerse Estafette Marathon
1 juli 2007
Bergse Runners Club verbindt haar 15-jarig jubileum
met Rotary Club Wijdemeren aan een goed doel

De Bergse Runners Club uit Nederhorst den Berg viert dit jaar haar 15-jarig jubileum. Om dat te vieren organiseert zij op zondag 1 juli een estafette marathon door Wijdemeren.

Lopen voor het goede doel

Samen met Rotary Club Wijdemeren is gezocht naar aan een goed doel in de gemeente om het feestelijke karakter van het jubileum speciale betekenis te geven. De Matrijs in Kortenhoef, dagcentrum voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, heeft een schreeuwende behoefte aan een zogeheten 'snoezelruimte' voor haar mensen.

Snoezelen, een samentrekking van 'snuffelen' en 'doezelen', is een beproefd fenomeen in de gehandicaptenzorg. Bij het snoezelen wordt gezocht naar een toegang tot de zorgbehoevende die in zijn eigen belevingswereld leeft. In een snoezelruimte wordt gebruik gemaakt van geluiden, geurprikkels, lichteffecten en ontspannen liggen op een warm water bed. Een Snoezelruimte helpt om verveling tegen te gaan, een isolement te doorbreken, en zet aan tot zowel beweging als ontspanning.

Iedereen kan meedoen!

Wat houdt de Eerste Wijdemeerse Estafette Marathon in? Binnen de gemeente wordt een fraai parcours uitgezet van 10 x 4,2 km . Teams bestaan dus uit één tot tien lopers of sportief wandelaars. Het gaat bij de deelname aan deze estafette marathon niet alleen om de allersnelste tijd en het meest originele team, maar vooral ook om het hoogste sponsorbedrag dat door een team wordt opgehaald.

Er zijn vele manieren om een bijdrage te leveren aan dit unieke evenement: teams die deelnemen kunnen worden gesponsord en bedrijven kunnen eigen teams sturen. Het marktplein van Nederhorst den Berg zal het bruisend middelpunt vormen als start en finishpunt; deelnemers, inwoners en bedrijven kunnen er met hun relaties het glas heffen als de jury de prijzen uitreikt.

Reserveer 1 juli in uw agenda

Het doel verdient het, het evenement mag er zijn. Er wordt dan ook gerekend op grote belangstelling van vriendenclubs, familieteams, sportclubs, scholen, bedrijven et cetera in en rond de Gemeente Wijdemeren. U bent van harte uitgenodigd om contact op te nemen. De organisatie is 'in' voor alle mogelijke bijdragen en suggesties om van deze estafette marathon een Wijdemeers evenement van allure te maken. Voor het inschrijven van teams komt op korte termijn een website. Het adres wordt bekend gemaakt in alle lokale media.

Contactpersonen

Rotary Club Wijdemeren:
Barry Koperberg , estafettemarathon@rotarywijdemeren.nl

Bergse Runners Club:
Katinka Bijl, jubileum@bergserunnersclub.nl
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
26 gr.
windkr. 2