WIJDEMEERSE WEBKRANT
Column en reactie onjuist
Kortenhoef, vr 13 april 2007

Joop Glijn uit Kortenhoef reageert op de column van Putter en de reactie van Douwe van Essen over het afslanken van de kunstcollectie.

ingezonden brief

Beste Rik,

Hoewel aan de late kant - een eerdere reactie is helaas wegens onjuiste adressering teruggekomen en dat heb ik niet in de gaten gehad - reageer ik toch nog op een bericht in de webkrant, waarin Douwe van Essen Putter bedankt voor zijn column, omdat hij anders niet had geweten dat er een verkooptentoonstelling zou komen van de "St.Kunstbezit 's-Graveland".

Voor mij ligt namelijk de Wie Wat Waar van 28 maart j.l. en op pagina 13 staat een persbericht met een kop in grote letters: Bestuur van de "Stichting Kunstbezit 's-Graveland moet haar collectie afslanken". In dit persbericht wordt het hoe en waarom heel duidelijk vermeld. Vooral dal laatste is belangrijk omdat ook Putter afgaat op een verminkte publicatie van het door ons verstuurde persbericht naar de Gooi en Eemlander.

Het door mij genoemde persbericht is dezelfde week ook geplaatst in de Brug, de NieuwsSter en jij hebt mij per email nog bevestigd dat jij het persbericht voor de Wijdemeerse Webkrant had ontvangen.

Het is mij dan ook een raadsel dat Douwe van Essen zo kan reageren en deze reactie wordt opgenomen in de Wijdemeerse Webkrant.

Joop Glijn
Kortenhoef  

Twee kanttekeningen van de WWK.

Over het persbericht van de Stichting:

Het persbericht van de Stichting Kunstbezit is op 26 maart integraal en onverkort in de WWK geplaatst.

Over het raadsel over het opnemen van de reactie van Douwe van Essen in de WWK:

De redactie kan (en wil) niet beoordelen of iemand iets had kunnen weten of niet. Wij gaan er vanuit dat een reactie beschrijft wat de schrijver denkt, vindt of weet. Plaatsing van een ingezonden brief of bericht betekent niet dat de WWK het eens is met de inhoud. Het is aan de lezer om zich daarover een mening te vormen.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3