WIJDEMEERSE WEBKRANT
Website Wijdemeren
Wijdemeren, 15 november 2006

Tineke Franssen maakte ons attent op een overheidswebsite waarop de gemeentelijke websites worden beoordeeld. Wijdemeren op plaats 304.

De afgelopen jaren beteedden wij af en toe aandacht aan de vergelijking van gemeentelijke websites die wordt gemaakt door Webdam. Ook op de site www.advies.overheid.nl staat een grondige vergelijking.

De website van Wijdemeren wordt op advies.overheid.nl beoordeeld op tal van punten. Toegankelijkheid, beschikbaarheid van raadsstukken, online aanvragen van vergunningen, verschaffen van wettelijk verplichte publicaties, enzovoort. Wijdemeren komt in die lijst op plaats 304 van de 485 onderzochte gemeentelijke websites.

Op webdam.nl staat Wijdemeren op plaats 439 van 483 onderzochte gemeentelijk websites.

Kanttekening

De criteria op advies.overheid.nl zijn veel duidelijker geformuleerd dan die op webdam.nl. Er mag wel een kanttekening bij gezet worden. Het optuigen van een website die alle functies biedt waarop het oordeel wordt geveld is zeer complex en zeer kostbaar. Het is de vraag of dat voor een kleine gemeente als Wijdemeren nodig en rendabel is. Wat dat betreft is een herindeling gewenst, maar..., herindelen om een betere website te krijgen? Dat gaat wel erg ver.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann