WIJDEMEERSE WEBKRANT
Castor en Pollux op Pluto
's-Graveland, 15 november 2006

Het heeft heel wat jaren geduurd, maar nu gebeurt er toch iets. De verkoop van luxe appartementen aan het Noordereinde in 's-Graveland op het Plutoterrein start zaterdag.

Korte Terugblik


Het Plutoterrein, dat zo heet omdat daar lang geleden de jeugdsoos Pluto stond.

Op 30 mei 2001 presenteerde ING Vastgoed de plannen voor de gebouwen op het Plutoterrein. Het complex gaat Casto en Pollux heten. (We hadden al La Traviata...) Een citaat uit een WWK bericht van 15 juni 2001:

"Burgemeester Kozijn, die de kwaliteitswerkgroep voorzit die de keuze van de architect en het ontwerp behandelt, kreeg gisteren de eerste schetsontwerpen van de gekozen architect op zijn bureau. De Belgische architect Stéphane Beel wil de entrée van het gebouw beneden het maaiveld brengen en ondergronds parkeren realiseren. Achter de gebouwen komt een grote vijverpartij.

De gebouwen krijgen vier étages en worden even hoog als de naastgelegen pastorie. Per étage komen er twee appartementen. Het gebouw krijgt mogelijk gemeenschappelijke sauna's, maar dat onderzoekt de ING nog."

De opbrengst van de grond was de basis voor het 's-Gravelandse gebouwenplan, waarmee de barndweer en een aantal verengingen van een nieuw gebouw zouden worden voorzien. Omdat het geld op zich liet wachten sneuvelde dat plan.

Op 15 september vorg jaar werd voor het eerst een plattegrond gepresenteerd van het plan dat hieronder in het gezamenlijke persbericht van de gemeente Wijdemeren en ING Real Estate wordt gepresenteerd.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Start verkoop appartementen "Castor & Pollux" op Plutoterrein 's-Graveland

De gemeente Wijdemeren en ING Real Estate zijn verheugd dat op zaterdag 18 november de verkoop start van 12 appartementen en 2 penthouses die gebouwd worden op het zogenoemde Plutoterrein in 's-Graveland. Het exclusieve complex draagt de naam Castor & Pollux en is een aanwinst voor Wijdemeren. De bouw van Castor & Pollux start in het voorjaar van 2007.

Door de Hollands Classicistische bouwstijl, is het project een eigentijdse vertaling van de 17 e eeuwse luxueuze buitenverblijven die kenmerkend zijn voor de Gooi- en Vechtstreek. Het project bestaat uit twee kleinschalige gebouwen met in totaal 12 gelijkvloerse appartementen van ca. 155 m² tot 180 m² en 2 penthouses van ca 250 m². De woonkamers van alle woningen kijken uit op de prachtige tuin en het landelijke gebied. De ondergrondse parkeergarage, waarin voor elke woning twee parkeerplaatsen beschikbaar zijn, verbindt de gebouwen Castor en Pollux met elkaar. De prijs van de woningen varieert van 735.000 euro tot 1.365.000 euro vrij op naam.

Rijke geschiedenis als inspiratiebron

De namen Castor en Pollux zijn afgeleid van de onsterfelijke tweeling uit de Griekse mythologie. Beide gebouwen zijn vernoemd naar de heldere sterren van het sterrenbeeld Tweeling en verwijzen naar de 'sterrenkwaliteit' van het project. Voor het ontwerp heeft de architect zich laten inspireren door de rijke geschiedenis van de omgeving. Van de luxueuze buitenverblijven die Amsterdamse kooplieden bouwden in de Gooi- en Vechtstreek staan er nog negen in 's-Graveland. Bij Castor & Pollux is een eigentijdse vertaling gemaakt van deze oude stijl naar hedendaagse luxe appartementen, waarbij de 'voormalige zolder' is ingericht als bijzonder penthouse. Beide landhuizen hebben een eigen identiteit door de toepassing van een 'eigen' gevelontwerp, maar zijn qua stijl toch aan elkaar verbonden.

Goed resultaat

Wethouder Wim Neef van Wijdemeren is vanuit zijn portefeuille Ruimtelijke Ordening nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit project en is blij met de komst van dit wooncomplex. "Door het bijzondere karakter van de architectuur en de luxueuze opzet, is Castor & Pollux een aanwinst voor de gemeente. Het bewijst dat vernieuwing en behoud van karakteristieken van een gemeente hand in hand kunnen gaan. Blij ben ik ook dat we met de opbrengst van de verkoop van het terrein de reconstructie van de Herenweg in Breukeleveen en de renovatie van de kleedaccommodaties van SV 's-Graveland kunnen betalen. Na jarenlang overleg is er nu voor alle partijen een goed resultaat."

De verkoop start op zaterdag 18 november bij de ING Bank in Hilversum van 10.00 tot 12.00 uur. Veerman Makelaars O.G. uit Loosdrecht begeleidt de verkoop. Meer informatie over het project is beschikbaar op www.castorenpollux.nl .

subkop

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
persbericht
foto
gem. Wdm
auteur
Rik Jungmann