Rik Jungmann

Douwe van Essen

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Jan van den Broeck reageert

Wijdemeren, 30 januari 2006

In de column Nieuws van Dorpsbelangen viel DBW het CDA raadslid Jan van den Broeck aan. In zijn reactie zet hij de zaken even recht.


Jan van den Broeck (CDA)

Reactie

Reactie op Nieuws van Dorpsbelangen

De frustraties bij Dorpsbelangen zitten kennelijk wel erg hoog, zeker aan het adres het CDA.

Eerst 'de kat' over verkoop Brugchelen en een week later is Jan aan de beurt over de werkgroep van den Broeck.

Ik zal niet ingaan op de teneur van het artikel, maar het geheugen van Dorpsbelangen Wijdemeren is zeer selectief.

In 2005 had de commissie van den Broeck de kaders aangegeven waarbinnen het college de subsidiegelden kon verdelen over al onze verengingen en instellingen in Wijdemeren. In deze commissie waren ALLE raadsfracties vertegenwoordigd. Met een brede meerderheid was de commissie van mening dat het Peuterspeelzalen werk afgebouwd kon worden tot "0"

Iedereen en juist ook René Voigt van DBW was van mening dat het spelen van peuters een verantwoordelijkheid was voor de ouders. Dus niet alleen het CDA of Jan van den Broeck heeft dit besluit genomen maar 17 van de 19. Raadsleden (Nelleke Schenkkan en plotseling ook Wim Lorjé stemden tegen) steunden dit voorstel van de commissie van den Broeck. Nogmaals ook Henk en René van DBW.

Daarna had de raad er behoefte aan om een Sociale Structuur Visie te laten maken, met als doelstelling en opdracht. Lopen de subsidiestromen goed? Is de verdeling over de kernen goed.? Kunnen we gebouwen afstoten of moet er huisvesting bij komen.? Moeten er misschien wel verenigingen samengevoegd worden? Allemaal vragen welke het beste door een onafhankelijk bureau onderzocht konden worden.

In deze visie kwam naar voren de het verstandig was om de Peuterspeelzalen wel van subsidie te voorzien. Dan moet je daar als politiek iets mee doen, anders moet je geen duur onderzoeken te laten plegen. Vandaar dat bij de behandeling van deze structuurvisie de subsidie voor peuterspeelzalen ook weer op de raadsagenda komt.

Alvorens het CDA een gedegen besluit wilde nemen hebben wij - als enige partij- overleg gehad met alle Peuterspeelzalen. Wat willen wij als gemeente nu met het Peuterspeelzalenwerk? Er ligt geen enkel beleid aan ten grondslag. Het is niet onderbouwd en zeker geen garantie voor een goed Peuterspeelzalenbeleid voor de toekomst. Kortom erg gelukkig is men nog niet bij de Peuterspeelzalen met het huidige collegevoorstel.

En daar zal in de komende raadsvergadering het CDA iets mee gaan doen. Wij willen graag beleid zien en aan de hand van dit beleid zal het CDA het standpunt bepalen in de subsidie verstrekking van de PSZ. Op dit ene punt zal het werk van de commissie van den Broeck straks gaan afwijken, maar de rest van de uitkomst van de commissie van den Broeck blijft gewoon actueel.

Niet omdat de verkiezingen er aan komen maar gewoon omdat wij nog steeds Wijdemeren op correcte wijze willen besturen en op een zo goed mogelijke wijze met al onze verenigingen en instellingen om willen gaan.

Jan van den Broeck
Raadslid CDA Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht