Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Fietspad en -brug

's-Graveland, 21 januari 2006

In april wordt waarschijnlijk begonnen met de aanleg van de fietsbrug over het Hilversums Kanaal en de verlenging van het fietspad Zuidereinde.

Dat staat vandaag in de G&E. De totale kosten bedragen acht ton. Dat geld komt van de provincie, de gemeente Hilversum en de gemeente Wijdemeren. Hilversum betaalt mee, omdat de brug op Hilversums grondgebied komt.


De situatie vanuit de lucht. In het rood de verlenging van het fietspad achter de huizen aan het Zuidereind. Naast de bestaande brug komt een ijzeren fietsbrug over het Hilversums Kanaal.

De provincie Noord-Holland heeft inmiddels de verklaring van geen bezwaar afgegeven, waardoor de bouw mogelijk wordt. De welstandcommissie van de gemeente Hilversum moet zich nog over het ontwerp, een drie meter brede stalen brug, buigen.

Nadat het fietspad langs het Zuidereind in het midden van de jaren negentig aangelegd was, bestond er een wat vreemde situatie. De fietsers moesten het laatste stuk naar de brug over het drukke Zuidereind afleggen. Al in december 1999 werd er gesproken over de aanleg van de brug en de verlenging van het fietspad. Wethouder Wim Neef is verheugd dat het er nu toch eindelijk van komt.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht