Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Verbazing over actie Siemons

Wijdemeren, 16 januari 2006

De overstap van wethouder Yvonne Siemons heeft tot verbazing geleid bij de eigen partij van Siemons, DBL, en bij de PvdA.

De G&E sprak Jaap van Waveren, de lijsttrekker van DBL en Ties Hagen, wethouder voor de PvdA, over de overstap van wethouder Yvonne Siemons van DBL naar D66.


Jaap van Waveren: "Ik kan er met mijn verstand niet bij."

Van Waveren kan er met zijn verstand niet bij zegt hij in de krant. "Vier jaar lang heeft D66 het huidige college te vuur en te zwaard bestreden, terwijl Siemons alleen maar vertelde hoe goed het college was. En nu sluiten ze elkaar in de armen." Van Waveren wist al eerder dat Yvonne Siemons zich aangemeld zou hebben als fractieassistent bij D66. Hij vindt het te gek voor woorden.


Wethouder Ties Hagen:" Laag dorpsniveau."

Wethouder Ties Hagen vindt de overstap slecht voor het aanzien van de politiek. "Dit heeft zo'n laag dorpsniveau, daar bewijs je de kiezer geen dienst mee." Hij raadt de kiezer aan om te stemmen op "traditionele" partijen als CDA en PvdA die volgens hem "Wijdemeren goed hebben bestuurd". Hij verwacht geen gevolgen voor het college nu zijn collega wethouder is toegetreden tot D66.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind Naar volgende bericht