Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Blij met Rotonde bij NdB

Wijdemeren, 5 februari 2006

Hilbrand Korver (GL) is blij met de aankondiging van de aanleg van een slimme rotonde op de afslag naar NdB op de Vreelandseweg.

Reactie

Hierbij wil ik mijn reaktie geven op het aanleggen van een rotonde op
Vreelandseweg bij de afslag Nederhorst den Berg.

In het verkiezingsprogramma van Groen Links bij de vorige verkiezingen hadden we opgenomen de aanleg van rotondes op de kruispunten die aansluiten op de provinciale wegen. Op deze kruising  zijn al veel ongelukken en bijna ongelukken gebeurd, dus is de aanleg van een rotonde de ideale oplossing.

Vroeger zou men hier verkeerslichten geplaatst hebben, maar wie oplet op de verschillen bij kruispunten met verkeerslichten of rotondes komt snel tot de conclusie dat slimme rotondes veel minder tijdverlies opleveren en dag en nacht veiliger zijn.

Dan nu de reaktie van wethouder Neef. Deze vind ik een gemiste kans, omdat hij alleen vaststelt dat de aanleg van deze rotonde zoveel verkeersoverlast bezorgt.

Ik vind dat de wethouder de rol van de gemeente moet gebruiken om eisen te  stellen aan de Provincie hoe deze de aanleg zo te regelen met de wegenbouwer, dat er een minimale overlast tijdens de aanleg is.

De bouwer heeft op dit kruispunt de ruimte om eerst een bypass aan te leggen, zonder dat het verkeer hier last van heeft. Daarna kan de rest gebouwd worden. In het verleden zijn er rotondes gebouwd waar de aannemer met enkele mensen het kruispunt wekenlang verstopt hield zonder dat er veel gewerkt werd.

De aanlegeis moet die aannemer selekteren, die dit met de minste verkeers overlast maakt.

(Nu is er vaak oponthoud op dit kruispunt door ongelukken met veel menselijk leed tot gevolg.)

Laat de aanleg dus snel beginnen met het applaus voor de provincie!!.

Hilbrand Korver
Steunfractielid en Kandidaat GroneLinks Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht