Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kaalslag Leeuwenlaan

's-Graveland, 2 februari 2006

De beuken langs de Leeuwenlaan zijn oud en hebben te lijden gehad van de droge zomer van 2003. Er wordt grootschalig gekapt.


De Leeuwenlaan in 's-Graveland

De Leeuwenlaan wordt wel eens de mooiste laan van Nederland genoemd. In het voorjaar als het jonge groen aan de hoge bomen ontluikt en in het najaar als de herfstkleuren de bomen tooien. Daar komt voor jaren een eind aan.

De bomen zijn 150 jaar oud, hebben te lijden gehad van de droge zomer van 2003 en van pekel en verkeer. Tien tot twintig bomen zijn al dood en vormen een gevaar. Andere lijden een moeizaam leven. Er zal grootschalig gekapt worden. Misschien moet zelfs de hele populatie verneuwd worden.

Dat is te lezen in een stuk van Hans van Keken in de G&E van vandaag. Een woordvoerder van Natuurmonumenten trekt daarin de vergaande conclusies over de bomen. Binnen enkele weken wordt besloten welke bomen gekapt worden. Na de kap zullen zij vervangen worden door nieuwe boompjes.

Op de dagen dat er gekapt wordt zal de Leeuwenlaan gestremd zijn. Er wordt naar gestreefd om dat samen te laten vallen met een reconstructie van de kruising Leeuwenlaan Oude Meentweg.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 2 Naar volgende bericht