WIJDEMEERSE WEBKRANT
Appartementen Antoniusterrein
Kortenhoef, za 30 december 2006

Het college stelt voor om appartementen te bouwen op het terrein van de Antoniusschool aan de Kerklaan in Kortenhoef.

Wijdemeren is sinds eind 2004 in gesprek met Moes Bouwgroep over de ontwikkeling van de bebouwing van het terrein waar de Antoniusschool stond. Er is een concept bouwplan ontwikkeld dat nog nader ingevuld moet worden. Besloten is om verder te gaan met de bouw van appartementen, omdat bebouwing met vrijstaande en half-vrijstaande huizen onvoldoende opbrengst levert om de bouw van de nieuwe Antoniusschool te dekken. In het bouwplan zullen minimaal veertien seniorenappartementen gerealiseerd worden.

Drie en twee bouwlagen

Op de hoek van de Kerklaan en de Egidius Blocklaan komt een appartementencomplex met drie bouwlagen. De rooilijn aan de Kerklaan komt gelijk te liggen met de twee huizen die er al staan, 8 meter van de stoep. Aan de Egidius Blocklaan komt de rooilijn op 3 meter van de stoep. Aan de Pieter van der Leelaan komen vier gebouwen met tussenruimte. De hoogte wordt daar twee bouwlagen plus een kap. Op het middenterrein komt een parkeerplaats die bereikbaar is vanaf de Pieter van der Leelaan.

Inspraak februari

Het conceptplan wordt behandeld in de commissie Ruimte en Economie van 10 januari 2007. Daar kan de raad zich uitspreken over de stedenbouwkundige aspecten van het plan en de welstandscriteria. In de eerste helft van februari wordt er een inspraakbijeenkomst georganiseerd. De direct omwonenden krijgen ook de nieuwsbrief Straks van de gemeente.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief