Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Doe wat aan De Meenthof

Kortenhoef, 19 augustus 2006

Bob Colijn uit Kortenhoef winkelt in De Meenthof. Hij stoort zich ook aan Lelijkste Plek 1 en Lelijkste Plek 3 en reageert met een oproep om er wat aan te doen.

Reactie

Geachte redactie, beste Rik,

Na de foto nr 1 nu nr 3, ik heb destijds ook met je mee genoten van de vuilcontainer en glasbakken, die dagen lang vol stonden, nu blijkt uit foto nr 1, dat zeer velen zich daar dagelijks aan ergeren en dat er helemaal niets gebeurt, terwijl het een van de belangrijkste ingangen van de Meenthof is.

Zijn alle ondernemers en eigenaars blind geworden voor dit soort afschuwelijke plekken en negeert men domweg de consument die hier zijn of haar dagelijkse of wekelijkse boodschappen gaat doen.

Ja, nu kom jij vervolgens met foto nr 3 en bijlagen, dit geeft perfect weer hoe afschuwelijk dit bouwsel en entourage is. Dit verdient uiteraard absoluut niet de schoonheidsprijs en ziet er zeer belabberd en gewoon smerig uit. Ik was destijds als consultant MKB betrokken bij o.a. de nieuwbouw van de Amsterdamse Poort, maar bijv. ook de centra Ganzenhoef, Kraaiennest en Fazantenhof te Amsterdam.

Velen zullen dat herkennen als vieze en smerige en onherbergzame winkelcentra, met uitzondering van de nieuwbouw uiteraard.

E.e.a. wordt nu na jaren ellende gesloopt, ten koste van ondernemers en consumenten.

Ook heb ik tijdens de verkiezingen voor de VVD voorgesteld om een commissie te vormen om de renovatie van de Meenthof aan te pakken, maar daarna nooit meer iets van vernomen, dus blijkbaar heeft niemand interesse om te voorkomen dat dit soort centra verpauperen en in feite de bezoekers c.q. consumenten domweg negeren, met het idee dat men toch wel blijft komen en kopen. Maar ik doe bij deze samen met jouw aanklacht een beroep op alle betrokkenen om de koppen bij elkaar te steken en samen met de Gemeente bijv. aan de slag te gaan. De verantwoordelijke Wethouder zou hiervan toch een hoge prioriteit moeten maken, c.q. het hele College, dit projekt is wel iets belangrijker dan paaltjes langs de weg of een klein stukje fietspad, lijkt mij zo.

Maar ja, de verkiezingen komen er weer aan, alleen nu landelijk , maar wie weet.

Gouden tip : de Wethouder Financ. krijgt straks ruim drie ton van de BNG, zie webkrant !!! Dus Wethouder gebruik dat geld om eindelijk dit afschuwelijke centrum aan te passen aan de moderne tijd en het winkelen weer tot fun te verheffen, zoals het hoort in 2006.

Mvrgr. Bob J. Colijn
Gebruiker van het winkelcentrum te Kortenhoef.
Tevens bestuurslid van de VVD Wijdemeren.

Naschrift redactie WWK. Aan de smerige hoek van het winkelcentrum De Meenthof (Lelijkste Plek 3) zit een geschiedenis. Het gebogen blok waarin AH, Lobelia, Blokker, Kruidvat en Dobber zitten, is eind jaren negentig gebouwd (revitalisering heette dat toen in het gemeentelijke jargon.

De overkant, het rijtje van de bakker en dat van Super de Boer staan er al ruim dertig jaar, evenals het rijtje winkels aan de Dodaarslaan. Er waren met de revitalisering van de Meenthof ook plannen om het lelijke blok garageboxen te slopen. Twee garageboxen waren echter eigendom van de vorige apotheker die in een permanente staat van oorlog met de gemeente verkeerde. Hij weigerde mee te werken aan die plannen. Daarop werd besloten om die hoek van de Meenthof te laten voor wat hij was en er een tijdelijk parkeerterrein aan te leggen. De apotheker ging weg. Op 6 december 2001, de laatste commissievergadering van de raad van 's-Graveland, werd daarop een intentieovereenkomst met projectontwikkelaar Matser besproken. En toen werd het stil.... Doodstil.

Het OCW heeft regelmatig aangedrongen op een oplossing voor dit probleem. De afgelopen raadsperiode is het één keer aan de orde geweest. Er bleek nu een probleem tussen de gemeente en Matser te bestaan.

Maar zoals altijd, niets is permanenter dan een tijdelijke oplossing. En zo kijken we al jaren aan tegen deze ontsierende rommelhoek met de grafitti.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 22º Naar volgende bericht