Rik Jungmann

VVD Wijdemeren
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

VVD Pre-raadsvergadering

Wijdemeren, 6 september 2004. De VVD fractie zond de uitnodiging voor de pre-raadsvergadering die op 20 september in Loosdrecht wordt gehouden.

Ingezonden Bericht

UITNODIGING

PRE-RAADSVERGADERING
20 september 20.30 UUR

Bestuur en fractie nodigen U uit om met elkaar de agendapunten van de Gemeenteraadsvergadering van 23 september a.s. te bespreken.

De discussie vindt plaats bij Heineke Watersport
Oud Loosdrechtsedijk 166, te Loosdrecht

Noteert U alvast de volgende pre-raadsbijeenkomsten:
25 oktober, 13 december.

Van de Fractie
Bespreking raadsagenda
De politiek is na de zomervakantie weer gestart. Begin september werden de commissievergaderingen gehouden en deze hielden een aantal interessante onderwerpen in.

Moestuin bij Eikenrode
In de commissie R&E werd een voorstel gedaan om een ontwikkelingskrediet beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling van de Moestuin bij Eikenrode (Loosdrecht).
De VVD vindt dat de gemeente eerst moet onderzoeken of er wel gebouwd kan worden op deze locatie en heeft geadviseerd te onderzoeken of de (beschermende) monumenten-status van deze grond kan worden opgeheven, alvorens voorbereidingen te treffen (met grote financiële en personele consequenties) voor de start van een nieuw bouwproject. De fractie kan het collegevoorstel daarom niet steunen. De andere fracties haakten aan bij het standpunt van de VVD.

Advertentie

Buitendienst, gemeentewerf en brandweergarage
In de commissie B&M waren twee onderwerpen die prominent op de agenda stonden. Na uitgebreide discussie in de commissie werd het onderwerp “Buitendienst” teruggenomen voor nader advies; het betrof de kredietaanvraag voor de organisatie, werkwijze en huisvesting van de buitendienst en daarmee samenhangend, de huisvesting van de brandweergarage. Ambtelijk is al veel onderzoek gedaan naar de nieuwe wijze van organiseren van de buitendienst. Het college vroeg een flink krediet om een vervolgonderzoek te laten uitvoeren. Voor de VVD is dat onnodig, immers het besluit om een bepaalde werkwijze te gaan invoeren is al genomen en het managen van een afdeling is toch een van de taken van het sectorhoofd; dus waarom dan een € 80.000,-- kostend vervolgonderzoek?
Dit lijkt ons een taak die door de organisatie moet en kan worden uitgevoerd. Ook andere partijen dachten er zo over, zodat dit stuk door het college is teruggenomen. In het verlengde van de organisatie en huisvesting van de buitendienst werd tevens de stand van zaken betreffende de brandweer toegelicht. De VVD heeft sterke twijfels over de financiële onderbouwing van de bouwplannen voor de nieuwe brandweergarages en wil eerst meer duidelijkheid over de betrouwbaarheid van het cijfermateriaal. Brandweergarages en gemeentewerven zijn onlosmakelijk met elkaar verweven; dus moet eerst een helder beeld van de financiën worden gegeven voordat de VVD in deze moeilijke tijden zal instemmen met voorstellen terzake.

Financiën Wijdemeren
Hoe de raadsagenda er in september uit gaat zien is op dit moment nog niet bekend; de fractie zal de interessante onderwerpen met de achterban bespreken en zal tevens aandacht besteden aan de financiële positie van de gemeente en de keuzes die gemaakt moeten worden. Voor die afweging wil de fractie graag met u in overleg.

Precario in Wijdemeren
Nadat de gemeente met een persbericht is gekomen dat zij precariobelasting wil gaan heffen, heeft de VVD als reactie daarop in een persbericht kenbaar gemaakt daar tegen te zijn. Omdat u misschien nog niet op de hoogte bent van de inhoud en motivatie van dit standpunt treft u het bijgaand aan.

Wij hopen u te mogen begroeten bij de bespreking van de raadsagenda.

Met vriendelijk groet,
De VVD fractie Wijdemeren


. ZonnigWindstil25º Naar volgende bericht