Rik Jungmann

Floralia

Floralia
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Fam. Luijer: Groene Vingers

's-Graveland, 5 september 2004. De Floraliaverenging in 's-Graveland hield haar wedstrijdtentoonstelling in De Dobber in Kortenhoef. De familie Luijer uit Nederhorst won.

Ingezonden Bericht

Wedstrijd gewonnen door Fam. Luijer


Charlotte Kool toont haar beker.

Afgelopen week was de Dobber in Kortenhoef weer omgetoverd tot een waar bloemenparadijsje. De Floraliavereniging ‘s-Graveland houdt al sinds 1907 haar wedstrijd voor plantenliefhebbers. Begin mei ontvangen de deelnemers hun jonge plantjes met de bedoeling deze tot mooie grote planten op te laten groeien. Vorig jaar waren we natuurlijk verwend met een prachtige zomer met kennelijk zeer groeizaam weer. Het afgelopen seizoen echter was een ander verhaal en misschien wel een van de moeilijkste seizoenen uit de geschiedenis van de vereniging. Het weer hield dit jaar van behoorlijke extremen. Veel regen, maar ook een paar oververhitte weken en zelfs een ware storm zorgde er voor dat het aantal ingeleverde planten dit jaar iets tegenviel.

De fam. Luijer uit Nederhorst den Berg heeft kennelijk weinig moeite met deze omstandigheden gehad. Mevrouw Luijer wist bij de volwassenen aan de haal te gaan met de wisselbeker en dochter Dianne zorgde voor nog meer familiesucces: de trofee voor de jongeren is definitief de hare, door dit jaar voor de derde keer op rij te winnen!

Een nieuwe categorie vormde dit jaar de jongste jeugd tot 6 jaar. Zij kregen een goudsbloem te verzorgen. Charlotte Kool wist dit het beste te doen met Koen Pos als zeer goede tweede.


. ZonnigWindstil25º Naar volgende bericht